Pénteken tizenegy óra után tett ki hivatalos közlemény oldalára a katasztrófavédelem, hogy tűz ütött ki egy szigetszentmiklósi, akkumulátorhulladékot feldolgozó telephelyen.

A tűz a dél-koreiai tulajdonú SungEel Hitech Hungary Kft.  szigetszentmiklósi egységében volt, amely jelenleg nem folytat üzemszerű működést – ezek a részletes adatok pedig már a Párbeszéd – Zöldek közleményéből derültek ki.

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a jelenlegi információk alapján egy darálógép égett, a tüzet a dolgozók egyszerű, kézi porral oltóval eloltották. A füsttel telítődött üzemcsarnokot elhagyta az ott tartózkodó tizenöt dolgozó, személyi sérülés szerencsére nem történt. A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végzett. A tűzoltást és az utómunkálatokat követően a katasztrófavédelem a hatáskörébe tartozó vizsgálatokat és hatósági eljárásokat soron kívül lefolytatja.

Tűzeset történt pénteken egy szigetszentmiklósi, akkumulátorhulladékot feldolgozó telephelyen. Tűzeset történt szeptember 29-én egy szigetszentmiklósi, akkumulátorhulladékot feldolgozó telephelyen. A jelenlegi információk alapján egy darálógép égett, a tüzet a dolgozók kézi porral oltóval eloltották. A füsttel telítődött üzemcsarnokot tizenöt dolgozó hagyta el, személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végez. A tűzoltást és az utómunkálatokat követően a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hatáskörébe tartozó vizsgálatokat és hatósági eljárásokat soron kívül lefolytatja. – olvasható a katasztrófavédelem tájékoztatójában.

Az  akkumulátorhulladékot feldolgozó telephelyen történt sajnálatos eset miatt a Párbeszéd Szigetszentmiklóson tüntetést szervez.

A bahir.hu 2023.07.28-án számolt be arról, hogy a szigetszentmiklósi SungEel-üzemben baleset történt, és akkor az sajnos halállal is végződött. Mind eközben a társaságot már háromszor megbírságolták a rákkeltő anyagokkal való súlyos veszélyeztetés miatt.

A SungEel Kft. másik, bátonyterenyei üzemében pedig a nyár elején, június 9-én történt tűzeset, amit egy darálógép kigyulladása okozott. Arról a feldolgozóról van szó, ahol a tűzesetet megelőzően – egy közérdekű bejelentés nyomán – március 30-án hatósági ellenőrzést tartottak. A vizsgálat során a kormányhivatal emberei olyan súlyos hiányosságokat tapasztaltak, hogy 31,2 millió forintos hulladékgazdálkodási bírságot szabtak ki a cégre.

Forrás: 24.hu, pest.katasztrofavedelem.hu

Fotó: sajtóközlemény