Nem mondom, hogy törzsvendége voltam bármikor is a Bohemia Sörkonyhának, de egyszer-egyszer jártam már ott régebben. A pandémia óta azonban egyszer sem, és amikor a Wolton megláttam a kínálatát, akkor azt gondoltam, ideje egyszer újra megnézni, milyen ez a hely. Emlékeztem még, hogy nagyon jók a burgereik és a hozzáadott krumpli és saláta is remek.

Amikor nézegettem a lehetőségeket, megakadt a szemem egy igazán extrém verzión, a Guac & Roll burgeren, amiben többek között karamellizált bacon, chedaros-fűszeres omlett, tortillachips, guacamole szósz is volt. Úgy gondoltam, hogy kipróbálom, illetve egy desszertet, egy citromos mascarponekrémes-robbanócukros palacsintát is rendeltem mellé.

A kiszállítás meglehetősen gyors volt, kevesebb, mint 40 perc alatt megérkezett, ez nagyon imponáló. Hanem amikor hozták, kicsit meglepődtem. Csak a burger volt a csomagban, a krumpli és a saláta nem. Elsőre azt hittem, hogy elnézték…később kiderült, hogy én néztem el. Ugyanis a Wolt felületén így néz ki a rendelés.

Viszont, ha lejjebb megyünk a görgővel, akkor ezt látjuk.

Nos, igen, ezt benéztem. Bár azért megjegyzem, a hibámnak volt néhány alapja: a promóképek picit megzavartak, meg az is, hogy korábban ez automatikusan menühöz tartozó elem volt. Meg legyünk őszinték, a 4.200 forint magáért a burgerért nekem nagyon drágának tűnt. No de mindegy, nézzük így mit ad az étel.

Szerencsére elég sokat. Az édes és a sósabb, illetve kesernyésebb ízek igazi orgiája ez a szendvics. A sajttal töltött hús még mindig nagyon kellemes, jól fűszerezett, kifejezetten ízletes, az egyik kedvenc pécsi húsom. A guacamole hozza, amit hoznia kell, érdekes, hogy nem a kedvenc ételem, de ebben a kajában tökéletesen működött.

A másik nagyon jó elem nálam a karamellizált bacon volt. Sokan nem szeretik ezt a vonalat, hogy egy húsos terméket édessé varázsolunk, de szerintem nagyon különleges és van benne potenciál. Ez a bacon is ropogott, de közben adta az édességet, ami remekül harmonizált a zöldfűszeres omlettel, ami inkább egy sósabb vonalat képviselt. A saláta hozta amit kell, semmi extra, de jó. Az egyetlen elem, ami picit zavart, a tortillachips volt, ízében jó, de én kicsit roppanósabb összetevőre számítottam.

Ugyanakkor, ha az ember egyben eszi ezt az ételt, akkor nagyon különleges. Érződik rajta, hogy nagyon tudatosan összerakott fogás, minden klappol mindennel, és bárkinek merem ajánlani.

Ezután megkóstoltam a desszertet is, ami ezúttal csak egyetlen palacsinta volt (mondjuk ez stimmel a promóképpel). És ami az ízét illeti, itt is csak szuperlatívuszokban tudok írni. A citromos mascarpone krém önmagában ad egy nagyon jó édes-savanyú ízkombinációt, a robbanócukor pedig ezt fokozza, és tesz egy roppanós alkotóelemet a kajába. Megintcsak azt tudom mondani, hogy tökéletes.

Nagyon érdekes volt ez a kóstolás. Ha csak az ételek ízét és minőségét nézem, akkor nem tudok semmi rosszat mondani. De ha ránézek a számlára: 5.300 egy darab burgerre és palacsintára, plusz még kiszállítási díj. Ez azért eléggé sok, még a budapesti éttermekben sem nagyon szokott ennyi lenni. Ez azért kicsit vegyesség teszi a képet. De aki a minőséget és az ízeket szereti, annak kötelező!

Elérhetőségek:

Cím: Pécs, Nagy Flórián u. 11

Telefonszám: (30) 454 3418

A hely Facebook-oldala itt elérhető.