Egy 16 és egy 17 fiú rabolt ki Komlón egy 15 éves tinédzset – írja a Pécsaktuál.

A komlói nyomozók szeptember 29-én gyanúsítottként hallgattak ki egy 16 éves szedresi, valamint egy 17 éves komlói fiút. A két fiatalkorút azzal gyanúsítják, hogy előző nap este Komlón, a Bányászparkba kísértek egy 15 éves fiút, majd ott felszólították az értekei átadására. Ám a sértett ennek nem tett eleget, ezért dulakodni kezdtek. A 15 éves fiú a földre esett, ahol lefogták, majd ököllel ütlegelni kezdték, miközben a nadrágja zsebéből kivették a pénzét. A megtámadott fiú könnyebben megsérült.

Az elkövetők elmenekültek, azonban a rendőrök még aznap este elfogták mindkettőjüket, majd előállították. Ellenük – őrizetbe vételük mellett – rablás bűntett elkövetése miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság. A nyomozók kezdeményezték a két fiatalkorú letartóztatását, amelyet a járásbíróság elrendelt.

Rablásért a hatályos Büntető Törvénykönyv 2-8 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, így, ha a fiatalok előélete nem makulátlan, könnyen lehet, hogy letöltendő szabadságvesztést fognak kapni.