Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

Ha egy államot megtámadnak, pláne terroristák, akkor annak az államnak a lehető legkomolyabb válaszlépéseket kell tennie, hogy a jövőben mindenkit elrettentsen egy esetleges támadástól.

Az Egyesült Államok 9.11 után így cselekedett, nagyon helyesen; azóta sem merte senki sem megtámadni őket, Amerika ott és akkor erőt mutatott, olyan erőt, amit egy államnak ilyenkor mutatnia kell.

Izraelnek ugyanígy kell cselekednie, a lehető legkomolyabb válaszlépésekre van szükség a palesztinok ellen, a Hámaszt pedig úgy-ahogy van, el kell pusztítani, az utolsó élő emberig. Ha most Izrael nem mutat erőt, akkor a jövőben mindennaposak lesznek a palesztinok terrorakciói, akkor az izraeli lakosság nem nyugodhat, nem aludhat nyugodtan, folyamatosan félelemben kell élniük.

A Hamász persze mint mindig, most is pajzsként fogja használni szerencsétlen civileket, azonban ez nem Izrael hibája, hanem a terroristáké: ők azok, akik akár gyerekeket is feláldoznak az erőszak oltárán. Ami pedig a legfontosabb: a világ nyugati felének be kell fejeznie Palesztina támogatását. Ne felejtsük, Németország például évente 250 millió euróval támogatta a terroristákat. Mert a felől ne legyen senkinek se kétsége, hogy a pénz nagy része hozzájuk érkezett be.

Végül pedig: terroristákkal nem tárgyalunk, a terroristákat elpusztítjuk. Hajrá, Izrael!

Lehet amúgy békegalambnak lenni, akár az ukrajnai, akár az izraeli háború kapcsán, lehet mantrázni, hogy az erőszak csak erőszakot szül, de a helyzet továbbra is az, hogy terrorista államok és szervezetek támadnak más országokra és egyben a nyugati világra. Két opciónk van, nem több.

Az egyik, hogy hagyjuk magunkat elpusztítani, Oroszország, Irán, a Hamász vagy bármely más terrorista ország és szervezet által.

A másik, hogy felvesszük a kesztyűt, és megöljük a terroristákat. Szarrá bombázzuk őket, kifüstöljük őket mindenhonnan, és mindenkit megölünk aki a mi – nyugati emberek – elpusztítására esküdött fel. Vagy ők, vagy mi, nincs is-is. Vegyük észre végre, hogy ezek az országok és szervezetek azért léteznek, az az egyetlen céljuk, hogy minket meghódítsanak, szolgasorba taszítsanak és elpusztítsanak. Oroszország sem állna meg Ukrajnánál, nekik egész

Közép-Kelet-Európa kell. A Hamász sem állna meg Tel Avivnál, ők Dzsihádot szeretnének, mindenkit elpusztítanának, aki nem az ő kitalált istenükben hisz.

Vegyük már végre észre, hogy nagyon sokan akarnak minket elpusztítani. És vegyük észre azt is, hogy ha nem cselekszünk, ha nem mutatunk erőt, akkor sikerrel fognak járni. A nyugat béna kacsa volt 2014-ben amikor Oroszország megtámádta Ukrajnát. Ezt a hibát soha többé nem lehet elkövetni, kerülj amibe kerül, le kell győzni Oroszországot, le kell győzni Iránt, le kell győzni a Hamászt. Ez a mi érdekünk.

Forrás: Vági Márton