2023. november 7-én, Pécsen nem csak a füstös budapesti bárok hangulatába kóstolhat bele, hanem az ínyenc falatokba is azon a zenés, táncos, ínyenc borvacsorán, ahol együtt vacsorázhat Edit Piaffal és Karády Katalinnal.

Hogyan is lehetséges mindez?

Lukács Melinda és barátai segítségével részese lehet egy egyedülálló gasztrokulturális élménynek Pécsen a Magtár Étteremben.

Az est során felcsendülnek Edith Piaf és Karády Katalin legszebb dalai Lukács Melinda előadásában. A varázslatos időutazás során a zene segítségével az előadók megidézik az előző század 30-as, 40-es éveinek füstös budapesti bár hangulatát, miközben teret adnak a gasztronómiának is. Az ínycsiklandó vacsora fogásait a felcsendülő dalok eredeti előadói inspirálták.

Az előétel a francia konyhát idézi és Edith Piaf dalai kísérik.

A főétel és a desszert megalkotását Karády Katalin egykori kedvencei ihlették: a paprikás krumpli és a sacher torta, miközben a hangulatot Karády dalai teremtik meg.

Az étterem kifinomult ételsorát a szekszárdi borokkal párosították, melyeket a Pécsi Püspökség sommelier- je mutat be a vendégeknek. Az est során, a füstös budapesti bárok hangulatának megfelelően a vendégek akár táncra is perdülhetnek.

Néhány információ az est előadóiról:

Lukács Melinda, ének:

Ének-zene tagozaton végzett, de mellette ez alatt fuvolát is tanult, de azóta is magán énekórákat vesz. Az előadóművészi munkák mellett filmes, reklámfilmes és modellmunkákat is vállal mind a mai napig. Pár évvel ezelőtt megálmodta és létrehozta a Karády című zenés színdarabot, melyhez Dévényi Ildikó színművészt hívta segítségül, aki megrendezte a darabot, és szerepet is vállalt benne. A Karády című zenés darab jelenleg a Pécsi Harmadik Színház repertoárjában is megtalálható, de rövid idő alatt az ország számos pontjára, és a határainkon túlra is eljutott. Miután az együttműködés rendkívül sikeresnek bizonyult, színre vitték a Beszélj! című színdarabot, amely a feledhetetlen emlékű Domján Edit életét mutatja be különleges szerepeiben. A „Jó, ha szól a rádió” című dalesttel is egy régi álma teljesült, főleg úgy, hogy olyan dalokat sikerült az esthez összeválogatnia Melindának, amelyek számára is különleges jelentéssel bírnak, és a szívének is kedves slágerek. Hitvallása is pontosan ezt tükrözi: “Tegnap, ma, holnap, mindig! “

Pomázi Attila, harmonika

Gimnáziumi és zeneiskolai ének-zene tanár. Gyakorlott előadó. Játszik szintetizátoron, harmonikán, kórusvezető. Komlón él családjával. A településen, a megyeszékhelyen és környékén számtalan lehetőséget kap fellepésekre.

Tóth Gábor, zongora

Zeneiskolai zongoratanár, színdarabokban játszik, mint zenekari tag. Kórusvezető, 2021- ben megkapta Az év ásza díjat a komlói közösségek háza szakmai díjaként. Komlón él családjával.