A tüntetésen részt vett Dr. Keresztes László Lóránt az LMP országgyűlési képviselője, a Fenntartható Fejlődés Bizottság elnöke. A képviselő korábban is beszélt már többször a problémáról és elmondta, hogy 2022 nyara óta ihatatlan az ivóvíz Szigetvár nyugati részén, a kormány több ezer embernek nem képes megfelelő ivóvizet biztosítani. Már több mint másfél éve kezdődött az ivóvízminőség-javító program, amelyre csaknem másfél milliárd forintot költöttek el. Azonban fejlesztés befejezése óta azonban a városrészben elszíneződött, büdössé, ihatatlanná vált a víz. 2023. július 18-án a víziközművekért felelős államtitkár azt ígérte, hogy kora őszre, egészen pontosan 10 hét alatt megoldják a problémát. A határidő letelt, a szigetváriak azonban továbbra sem jutnak megfelelő ivóvízhez.

Ebben a témában az országgyűlési képviselő felszólalt már az országgyűlésben, ahol beszélt a Magyarországon több helyen is tapasztalható ivóvíz problémáról. Külön kitért arra drámai helyzetre, mely Szigetváron tapasztalható. Érdemes meghallgatni az államtitkár válaszát. Aki elmondja, hogy a víz tisztasága, a folyók védelme fontos és kiemelten kezelt és hogy minden háztartásba eljut az ivóvíz, a szennyvíztisztítótelepek száma megkétszereződött. A Szigetváron tapasztalható rossz vízminőséggel kapcsolatban egy KEHOP projektre hivatkozott, mely jelenleg folyamatban van.

Azonban helyiek megelégelték, hogy szinte semmi sem történt ügyükben, hiszen a víz továbbra is zavaros, ihatatlan, büdös. Az állami vízszolgáltató cég előtt tartották a demonstrációt és mondták el gondolataikat. Követelték továbbá a helyzet megoldását.

Dr. Keresztes László Lóránt élőben jelentkezett a tüntetés helyszínéről és elmondta, hogy nagyon fontos, hogy végre oldják meg a problémát és legyen újra iható a csapvíz Szigetvárnak ezen a részén is. Kitért arra is, hogy a sok kárt, amit okozott ez a helyzet, azt meg kell terítenie a kormánynak az érintettek részére. Rengeteg háztartási gép, berendezés ment tönkre, tehát a kár forintosítható.