Ahogy a korábbi években, úgy idén is számos étterem készül valamilyen speciális Márton-napi menüsorral vagy étlappal Pécsett. A következőkben összeszedjük néhány étterem kínálatát, hogy legyen lehetősége mindenkinek kipróbálnia, amit szeretne!

Tettye étterem:

A Tettye szokás szerint külön szezonális étlappal készül a Márton napra főként libaételekkel. A levesük kapros-tejszínes libaragu leves, főételeik között pedig libacombból, libamellből és libamájból álló ételeik is egyaránt vannak, aki pedig mindezeket együtt kívánja, annak az egyszemélyes libatál lehet egy opció. Valamennyi főétel mellé 1 dl Tiffán Imre vagy Vylia pincészeti bor jár ajándékba. A leves 2.000 forint, a főételek 7.500 és 8.500 forint közötti árban vannak (a libamájat kivéve). Aki meg akarja kóstolni, november 12-ig teheti meg. Két éve ezekről az élményeimről írtam, ezt itt tekinthetik meg.

Bagolyvár:

A Bagolyvár étterem is egy szezonális étlappal készül. A leves náluk libagulyás leves, előételként pedig töltött libanyak rizottót lehet kérni. A főételekben valamivel kisebb a választék, mint a Tettyén, ugyanakkor olyan különlegességek kerülnek az asztalra, mint a bundázott libacomb kolbászos túrós csuszával és párolt birsalmával, vagy az almás libamáj vörösboros-szilvás rétessel. Desszertként pedig sütőtökös browniet kínálnak. A leves 2.300, a főételek – a máj kivételével – 7.000 és 7.500 közötti árakban vannak, míg a desszert 2.100 forint.

Csülök Bár:

A tavalyi Év Étterme verseny dobogós helyezettje egy komplett menüsorral készül a Márton napra. Az előétel libamáj pástétom áfonyás áfonyás hagymalekvárral, majd pirított kaláccsal. Ezt egy libahúsleves követi, majd a hagyományos libacomb következik snidlinges burgonyapürével és bajor káposztával, a desszert pedig gesztenyés-meggyes somlói galuska. Az egész menü ára 12.990 forint, amihez egy aperitíf és minden ételhez 1-1 pohár bor is jár.

Eozin Corso:

A Színház-téri étterem is egy saját külön szezonális étlappal készül a hétvégére. A leves Liba Pho leves vagy Hokkaidő-tök krémleves lehet, aki előételt kér, az liba rilettet kóstolhat birsalma chutneyval és brióssal. A főétel itt is választható, a hagyományos konfitált libacomb – törtburgonya – káposzta trió vagy a kicsit újszerűbb libamell – burgonyafánk – narancsmártás kombináció között. Aki pedig desszertre vágyik, az a lúdláb tortát próbálhatja ki. Az ára a fogások számának függvényében alakul, két fogás 7.640, 3 fogás 9.130, 4 fogás pedig 11.980 forintba kerül.

Nana Bistro:

A Király utca Széchenyi térhez közeli végpontján megtalálható étterem is készül pár Márton-napi különlegesség. Ezek a következők:

  • Libanyakleves, lúdgége tészta, brunoise zöldség / 1.990 Ft
  • Libamáj terrine, pirított kalács, vörösboros körte / 4.990 Ft
  • Ropogós libacomb, csőben sült burgonya, szegfűgomba mártás / 5.900 Ft
  • Érlelt libamellsonka, friss saláta, céklás humusz / 3.990 Ft
  • Gyömbéres sütőtök torta / 1590 Ft

Előfoglalás nem szükséges, viszont az ajánlat csak november 11-12-én érvényes.

Elefántos étterem:

Az Elefántos étterem nem változtatott a stílusán: a libaételeket a saját stílusuknak megfelelő, olasz körítésben tálalják. Az alábbi ételekkel várják a kedves vendégeiket:

  • Libamáj zsírjában, házi készítésű, ropogós focacciával
  • Sütőtökös libamáj, szőlő, lilahagyma
  • Konfitált libacomb, pirított szalonnás-hagymás krumpli, lilahagyma lekvár
  • Parmezános rizotto, libatöpörtyű, marsalás libamáj
  • Pizza sütőtökkrém, lilahagyma, fior di latte, libamáj
  • Lúdláb

Az akció november 11. és 14. között érvényes, ajánlott előre foglalni a biztos hely érdekében.