Mindenszentek és halottak napja ünnepén idén is sokan látogattak ki a Pécsi Köztemetőbe. A hozzátartozók virágokkal és mécsesgyújtással emlékeztek elhunyt szeretteikre.

A temető a Facebook-oldalán arra hívja fel a figyelmet, hogy ilyenkor sokan feledkeznek meg a kiégett mécsesekről, melyek egy nagyobb vihart követően szétszóródhatnak a temetőben. A sírkert rendezettségének megtartása érdekében a Pécsi Köztemető munkatársai az urnafalaknál, urnapiramisoknál és a szórókutaknál összegyűjtik, majd a hulladéktárolókba helyezik ezeket a mécseseket.

A rosszállapotú, veszélyes síremlékekre is figyelmeztetnek, amik sajnos sokszor nincsenek megfelelően rögzítve. A síremlékek a megváltási idejük alatt magántulajdont képeznek és ezeknek a biztonságos műszaki állapotban tartása a sírok felett rendelkező személy kötelezettsége és felelőssége. Ha a nem megfelelő műszaki állapotban tartás miatt egy esetleges személyi sérüléssel járó baleset történik, vagy más sírokban keletkezik kár, akkor ebben az esetben a sír felett rendelkező személyt terheli felelősség.