Hat hektárnyi erdőt adományozott a  kormány októberben a szegedi Szent Gellért Fórum mellett a Szeged-Csanádi Egyházmegyének. Az adományt a kormány arra a célra adta, hogy ott iskolát építsenek. A szegedi önkormányzat viszont tartott attól, hogy az építkezés miatt teljesen ki fogják irtani az egyik utolsó, nagyobb méretű egybefüggő szegedi erdőt. – írta meg ma a 444.hu

A hat hektárnyi erdő ajándékozásáról október végén a bahir.hu is beszámolt. erdő

A gyanút erősítette az a tény is, hogy a kormány semmiről sem egyeztetett a városvezetéssel, de minden eshetőségre a város 103 milliót azért félretett arra az esetre, hogy időben átminősítsék a területet, és majd valahol máshol telepítsenek helyette új erdőt.

A szegedi városvezetés az előzetes tervek szerint úgy gondolkodott, hogy a november 17-i városi közgyűlésen rendeletben fogja megtiltani 3 évre az átminősítést. Az elképzelésekben arra gondoltak, hogy így lesz 3 évük, hogy kereshessenek egy másik helyszínt az iskolának.

Arra viszont nem készültek fel, hogy az egyház és az állam mindenképpen ragaszkodni fog hozzá, hogy az iskola Kiss-Rigó László püspök stadionja mellett épülhessen fel.

Így aztán a kormány egy huszárvágással beelőzte a szegedi önkormányzatot, és november 16-án este kijött egy kormányrendelet, amivel a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított katolikus iskola építésénél nem alkalmazható változtatási tilalom.

A szegedi katolikus iskola körüli eseményekről a 444.hu oldalára kattintva további részleteket tudhat meg, ehhez IDE kell kattintania.

Fotó forrása: szentgellertforum.hu