Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

2017-ben létrehoztok egy pártot amivel dekraláltan szembehelyezkedtek Orbánnal és Gyurcsánnyal is.

2018-ban önállóan indultok a választáson, az 5 százalék közelébe se értek.

2019-ben már Gyurcsányékkal kooperálva indultok az önkormányzati választásokon.

2022-ben mindenkivel közösen indultok az országgyűlési választásokon, a végeredmény egy teljes bukta.

2023 őszén végig támadjátok a DK-t.

2023 december elsején a DK-val való közös listáról beszéltek a következő választásokra.

Tök jó lenne eldönteni, hogy akkor most az önkormányzati pozíciók kellenek, az elvek kellenek, a DK kell, nem kell a DK, vagy mi a fene kell. Menjetek inkább kordonokat bontani, annak is több értelme van, pedig annak aztán nincs semmi értelme.

És akkor csodálkoznak a Momentumnál, hogy az EP-választáson az 5 százalékos küszöb megugrása is egyre nehezebbnek ígérkezik. Az úgy nem megy, hogy Donáth Anna hónapokon át szapulja a DK-t (ezzel párhuzamosan a fociszakértő úr az LMP-t), hogy aztán végül a DK-val (és gondolom nagyon sok helyen az LMP-vel) közösen induljanak az önkormányzati választásokon. Értem én, hogy ha nincs közös lista akkor visszatérhet a Fidesz olyan helyeken a hatalomba is, ahol 2019-ben bukott (nem mintha számítana, az ellenzék szerintem nemhogy nem profitált a 2019-es önkormányzati választásokon aratott sikerekből, hanem rajtavesztett a dolgon a balfaszabbnál-balfaszabb, korruptabbnál-korruptabb politikusok miatt), csak hát mi is marad akkor, ha dobjuk az elveinket?

2022 tavaszán erre a kérdésre elég erős választ kaptunk: egy újabb Fidesz kétharmad…

Forrás: Vági Márton