Elhunyt sokak kedvenc szinkronhangja

Andresz Kati 1978-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

Még ugyanebben az évben a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja lett. 1981–1984 között a Pécsi Nemzeti Színház, 1984–1986 között pedig a győri Kisfaludy Színház színésze volt. 1986–1987 között a szolnoki Szigligeti Színházban játszott. 1987-ben a Jurta Színház alkalmazottja volt. 1988 óta szabadfoglalkozású.

„Mindannyian, akik a Mozit, TV-t folyamatosan nyomon követik, tudják, régebben méltán világhírű volt a magyar szinkron… manapság, a piacgazdaság korában már más idők járnak, de azért e nehezebb körülmények közepette is van még presztízse a “szakmának”!
Kati színpadi szerepei, irodalmi estjei mellett, amikben magam is láttam, évtizedek óta egyik ikonja a magyar szinkronnak (kölcsönözte különleges orgánumát már többek közt Romy SchneidernekSusan Sarandonnak, és például a közkedvelt Szulejmán sorozatban a mindenki által tisztelt Afife Asszony hangja is volt… –írta meg a színház.online

Halálával betölthetetlen űrt hagy maga után, hiszen kiemelkedő helyet foglalt el a szinkronban és a nézők szívében egyaránt. A színésznő 68 éves volt.

forrás: szinhaz.online.hu