A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. Amelynek keretében menhelyi kutyákat és macskákat fogadhatnak be magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek.

    A gazdára váró állatok fényképes és szöveges bemutatkozása megtekinthető az alapítvány honlapján. De a kiválasztott állatról bővebben a szervezet email címén is lehet érdeklődni – olvasható az állatotthon MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mint írták, karácsonykor az egyedül élő embereknél felerősödhetnek a lelki problémák, a magányból fakadó rosszkedvűség. A négylábú kedvencek azonban sokaknak jelenthetnek gyógyírt. A Rex Kutyaotthon Alapítvány menhelyéről választható kutyák és macskák mind remek társai lehetnek az új gazdinak, kedvesek és jól alkalmazkodnak az új környezethez.
    A tájékoztató szerint szombaton akár személyesen is meg lehet nézni a Négylábú szeretetfutár akcióban részvevő állatokat Újpesten. A Rex Állatszigeten: az Állatok Mikulása nevű rendezvényen 11 és 14 óra között ismeretterjesztő előadásokkal, mini koncerttel és kézműves foglalkozással várják az állatbarátokat, családokat. Az idei rendezvény a téli madáretetés tematikája köré épül.

forrás: mti