Több mint 800 millió forint európai uniós forrás felhasználásával végeztek el energiahatékonyságot növelő fejlesztéseket a Lauber Dezső városi sportcsarnokban – közölte a pécsi önkormányzat szerdán az MTI-vel.

    Közleményük szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében még az előző, fideszes városvezetés idején elnyert 806 millió forintos támogatásból szigetelték az épületet. Kicserélték a külső nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert és a légtechnikát, energiatakarékos világítórendszert építettek ki a küzdőtér fölé. Akadálymentessé tették a bejáratot, a mosdókat és napelemeket helyeztek el a tetőzeten.
    A közleményben kitértek arra, hogy az önkormányzat a fejlesztéshez önerőt is biztosított, amelynek segítségével modernizálták a nézők biztonságát szolgáló tűzjelző és füstelvezető rendszert. Továbbá kisebb felújításokat végeztek az épület környezetében.

Egy évvel ezelőtt írtunk róla, hogy a tervek szerint az eredetileg január elejétől tervezett felújítás várhatóan májusban kezdődhet. És a munkálatok előreláthatólag őszig tartanak.

forrás: mti