A Baranya vármegyei Mánfán 2023. december 7-én, csütörtökön délután a Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház önkéntesei osztottak ételt a településen élő rászorulóknak. Jakab Gábor szervezésével és vezetésével 50 adag étel került kiosztásra a Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház épületében.

Az idei évben egytálételként tartalmas, ízletes, hússal és zöldségekkel dúsított, finom gulyásleves került a tányérokba.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház már évek óta hagyományosan jótékonysági ételosztást szervez és finanszíroz Mánfán, az advent időszakában.

A szervező Tan Kapuja Buddhista Egyház ezúton is köszöni a diákok és tanáraik, valamint az önkormányzat dolgozóinak önzetlen segítségét.

Adni jó, munkában a szorgos kezek Mánfán

A Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház a Baranya vármegyei Mánfa községben található. A Tan Kapuja Buddhista Egyház a Központ létrehozásával és működtetésével, olyan alkalmas helyet kíván vendégeinek, tanítóinak, hallgatóinak biztosítani, ahol zavartalanul lehet csendben, nyugalmat és elmélyülést igénylő szellemi tevékenységet folytatni, egy szép, természet közeli környezetben. A hely különösen megfelel hosszabb-rövidebb elvonulások, meditációs kurzusok, jóga táborok, oktatási programok, valamint elmélyült alkotómunka végzésére.

A Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóháznak vannak ismétlődő és vannak egyszeri alkalommal megrendezésre kerülő programjai, amelyeket érdemes rendszeresen figyelemmel kísérni. Az elvonulások közül néhányat buddhista szerzetes vezet, a többit pedig felhatalmazással bíró buddhista tanító. A jógatáborok programjai, étrendje, tematikája az adott jógairányzattól és annak szervezőjétől függ. Mánfán egy egyedülálló helyszínnel várják jóga, önismereti és művészeti témájú táborok, valamint workshopok szervezőit, vezetőit.

A bahir.hu oldalán mát találkozhattak a Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház eseményével: