A karácsony ünnepére való lelki felkészülést az ország városaiban, településein a közösségek felhasználják a közös várakozás örömének megosztására. A települések kézműves vásárokat, kulturális és szórakoztató programokat, egyházi alkalmakat kínálnak a karácsonyi ünnepekre várakozóknak.

Nincs ez másként Kozármislenyben sem. A Városháza előtti téren felállított karácsonyfán advent első vasárnapján felgyulladtak a fények, a négy adventi vasárnapot jelképező gyertyán pedig kigyúlt az első láng.

Íme, néhány program az advent második vasárnapjára hangolódó Kozármislenyben:

  • december 8-án, pénteken délután 13 óra és 17 óra között a Misleny Portéka helyi piac várja a vásárlóit,
  • december 8-án, 17 órakor a Kozármislenyi Művelődési Központban kezdődik a KultúrMozi,
  • december 9-én, szombaton 16 órakor a Kozármislenyi Református Közösség Adventi teadélutánra gyűlik össze, ahol teológus „verspincére” segítenek a lelki elmélyedésben az advent második vasárnapjára várva,
  • december 10-én, vasárnap 10 órakor a kozármislenyi református templomban Istentisztelet veszi kezdetét teológusok szolgálatával,
  • december 10-én, vasárnap 17 órakor, advent második vasárnapján a kozármislenyi Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérek Flüe-i Szent Miklós Templomában szentmise.
  • december 10-én, vasárnap a Városháza előtt meggyújtják a második gyertya lángját,
  • december 10-én, vasárnap 17:30 órakor a Kozármislenyi Művelődési Központban adnak Adventi Koncertet a Diabelli Művészeti és Oktatási Alapítvány diákjai.
  • december 1-24-ig a Kozármislenyi Művelődési Központban, az adventi időszakban, minden nap kinyílik egy kis ablak az Adventi ablaknyitogató program keretében, mikor is egy-egy városi civil szervezet, szerveződés, intézmény vagy akár magánszemély helyezi el kis meglepetését a várakozás időszakában, hogy naponta új ablak nyíljon meg a kozármislenyiek előtt. Minden délután 16 órakor várják szeretettel az érdeklődőket a Művelődési Központba „Adventi ablaknyitogatóra” hogy közösen fokozzuk a karácsonyi hangulatot, ahol vendégek lehetünk egy forró teára is.
  • Az adventi időszakban november 30-tól december 24-ig, keddtől-péntekig minden reggel 6 órakor Adventi Roráté Misék várják a hívőket az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérek Flüe-i Szent Miklós Templomában.

Természetesen a Mikulás sem kerülte el Kozármislenyt, és a bahir.hu természetesen erről is beszámolt: