Pécs Most Városviták elnevezésű eseménysorozatának következő rendezvényét tartja december 15-én (pénteken) 17 órától a Pécs Most Egyesület Pécsett a Vasutas Művelődési Házban. A fórum témája ezúttal a közlekedés lesz, amelyről részletesebben így írnak az eseménynél a szervezők:

„Az elmúlt években sajnos mindannyian találkozhattunk már az alábbiak közül (legalább) az egyikkel:

– folyamatos dugók

– kimaradó buszjáratok, menetrend problémák

– parkolóhelyek hiánya

– vasúti mellékvonalak bezárása

– vonatok folyamatos késése

Meghívott vendégeinkkel az itt felsorolt témákról fogunk beszélgetni. Szóba kerül majd, hogy milyen kihívások nehezítik a helyi buszközlekedést, a Tüke Busz működését. Beszélgetünk majd a megyénket is érintő vasúti mellékvonal bezárásokról, a folyamatos dugókról, lehetséges megoldásokról.”

Külön érdekesség, hogy az Egyesület meghívását Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő mellett a város egyik Fideszes önkormányzati képviselője, Barkóczi Csaba is elfogadta, így parázs vita várható.

A meghívott vendégek névsora:

– Udvardi Péter, közlekedésmérnök

– Szarvas-Hierholcz Márk, a Pannonvasút Egyesület elnöke

– Barkóczi Csaba, Pécs Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője (Fidesz)

– Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke, pécsi országgyűlési képviselő

További részletek, információk az eseményről itt: https://www.facebook.com/events/1732855987138766

Az esemény leírása szerint a szervezők küldtek meghívót a városvezető koalíció frakcióvezetői részére is, tőlük azonban egyelőre nem kaptak választ. Megkerestük a Pécs Most Egyesületet, akik elmondták, hogy a visszajelzések alapján a város zöldbiztosa Sajgó György részt vesz a fórumon.