Vasárnap délután tragikus hirtelenséggel elhunyt Kanizsai István, a Siklósi Kórház igazgatója. Rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, de nem tudtak rajta segíteni. – írta meg a szomorú hírt a Siklósi Hírek.

“Szeretem a várost – Siklóst, a kórházat, a munkatársaimat, az itt élő embereket, szeretek itt dolgozni. Minden akkor működhet csak jól, ha úgy csináljuk, mint otthon”

Kanizsai István 1950. december 31-én egy Zala megyei kis faluban, Molnáriban született. Általános Iskolai tanulmányait a 6. osztályig szülőfalujában, a 7-8. osztályt Kővágószőlősön végezte. Középiskolai éveit Pécsen a Nagy Lajos Gimnáziumban folytatta, 1969-ben érettségizett. 1969-1972-Ig a Pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskola Épületgépészeti Szakának hallgatója volt. 1973-1975 között sorkatonai szolgálatot teljesített. 1974-ben kötött házasságából egy leánygyermeke született. 1975-1977-ig a Magyar Honvédség Lakásüzemeltetési osztályán dolgozott, 1977-től 1989-ig a Pécsi Ingatlankezelő Vállalatnál helyezkedett el különböző beosztásokban, mint művezető, üzemvezető, üzemeltetési osztályvezető.

A munka mellett 1977-tál a Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági karán tanult, ahol 1983-ban ipari tervező szakon végzett. 1989-2002 között a Pécsi Honvéd Kórház, majd a harkányi gyógyfürdőkórház gazdasági igazgatója lett. Ez idő alatt újraházasodott és jelenleg is második feleségével él. A munka mellett folyamatosan képezte magát, 1996-ban a PTE Közgazdaságtudományi Karának Közgazdasági Szakokleveles Egészségügyi Menedzsment szakát is elvégezte. 2002-től 2005-ig a Pécsi Tudományegyetemen a Traumatológia és a Családorvostani Intézetét felügyelte.

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói székét 2005 április elsejétől foglalta el. Célul tűzte ki, hogy megfelelő hatékonyságú és színvonalú betegellátást, egy egészségügyi centrumot valósítson meg a járási városi kórházban. Ennek érdekében az intézetben számos téren minőségi változás történt, több komfortjavító intézkedést hozott. Számos fejlesztést pályázati forrásokból sikerült megvalósítani.

Munkássága alatt bővült a szakellátás kapacitása, az aktív kórházi ellátások kiváltása érdekében egynapos sebészeti beavatkozás végzése, nappali kórház keretében kúraszerű ellátás, és otthoni szakápolás nyújtása került a kórház szolgáltatásainak körébe. Új épületszárny épült, megtörtént a teljes járóbeteg szakellátó és egynapos sebészeti ellátást nyújtó rész felújítása, bővítése, ezzel a külső pavilonok felszámolása, a betegellátó tevékenység egy épülettömbben való elhelyezése. 2015-ben a kórház egyik szárnya egy épületszinttel bővült, meglévő emeleti részei pedig felújításra kerültek. A kórház egységes külsőt és belsőt kapott, az eszközállománya megújult, energiatakarékosság szempontjából napelemes rendszereket telepítettek, és az épület teljes klimatizálása is megtörtént.

Munkatársai szerették, tisztelték, büszkék voltak vezetőjükre.

Forrás: Siklósi Hírek