Egy erőgép is segítette a tűzoltók munkáját ma Pécsen, a Bogdáni úton. – írja ma közleményében a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Apríték izzott egy pécsi telepen, a Bogándi úton. Az esethez a pécsi és a komlói hivatásos tűzoltókat riasztották. Munkájukat két vízszállító és egy erőgép is segítette, amellyel megbontották a kupacokat és megszüntették az izzást.

Az elmúlt hétvégén viszont rendkívül sok, hét tűzesetet számoltak fel a Baranya vármegyei tűzoltók, valamint öt műszaki mentést hajtottak végre.

Tűzesetek

2023.12.08.

Péntek délelőtt, pár perccel negyed tíz előtt érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy nyolcvan négyzetméteres faház Drávaszabolcson, a Határ úton. A helyszínre elsőként a siklósi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik három vízsugárral megkezdték a lángok oltását, végül a pécsi és villányi hivatásos egységekkel kiegészülve eloltották a tüzet. A tűzoltók az épületből két gázpalackot hoztak ki, amelyeket visszahűtöttek. Az áramszolgáltató lekapcsolta az ingatlant a hálózatról. A tűz vélhetően elektromos hiba miatt keletkezett. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kétszintes hétvégi ház égett teljes terjedelmében Siklóson, a Csukma dűlőben péntek délután. A negyven négyzetméter alapterületű ingatlanban és annak udvarán nagy mennyiségű lomot tároltak, ez nehezítette az oltást. A siklósi és villányi hivatásos tűzoltók végül három sugárral eloltották a lángokat. Az épületből két gázpalackot hoztak ki, ezeket visszahűtötték. A tüzet vélhetően egy kályhából kipattanó szikra okozta, mely meggyújtotta a felhalmozott lomot. Személyi sérülés nem történt.

2023.12.09.

Sorházi lakásban keletkezett tűz szombat kora délután Vásárosdombón, a Margitmajor utcában. A tulajdonos egyedül lakott ott, hazaérkezésekor észlelte a tüzet, majd értesítette a katasztrófavédelmet. A sásdi, dombóvári és komlói hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez, akik eloltották a lángokat, valamint két gázpalackot hoztak ki az épületből. A tűz a sorház többi lakására nem terjedt át.

Műszaki mentések

2023.12.08.

Lesodródott az útról, majd oldalára borulva, az árokban állt meg egy személyautó péntek délelőtt Ellenden, a Temető utcában. A pécsi hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, az egység a helyszín biztosítása és a jármű rögzítése után áramtalanította az autót. A kocsiban egyedül utazó sofőrt a mentősök helyi ellátást követően további vizsgálatok céljából kórházba szállították. 

2023.12.09.

Megcsúszott az úton, majd az árokban, oldalára dőlve állt meg egy személyautó az 5606-os számú úton, Mohácsnál, szombat hajnalban. Az autóban csak a sofőr utazott, önerejéből hagyta el a járművét. A mohácsi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett végezték a műszaki mentést.

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu