A telex.hu ma reggel közölte le az oldalán az interjút, amit Toroczkai Lászlóval, a Mi Hazánk elnökével készített. Az írásban a hazai pártok közül szinte mindegyiket érinti a beszélgetés, de talán elsőként mégis Ungár Péter, az LMP-Magyarország Zöld Pártja frakcióvezetője és társelnöke reagált az elhangzottakra, illetve a leírtakra.

Csak, hogy Önök is képbe legyenek a megszólítással kapcsolatban, íme, egy mondat a telex.hu írásából, illetve Toroczkai László szavaiból:

„Például az LMP-nek is ki kéne mutatnia azt, hogy most akkor ő kivel van, mert ez egyáltalán nem világos.”

A megszólításra Ungár Péter a hivatalos Facebook oldalán reagált, bejegyzését változtatás nélkül olvashatják.

„Toroczkai László interjút adott a Telexnek, melyben az indokoltnál kicsit többet foglalkozott velem, és az LMP-vel. Elnök úr viselkedése leginkább egy kisiskolás udvarlásnak tűnik, mert újra és újra elmondja, hogy mennyire lényegtelenek vagyunk, majd újra és újra rólunk beszél. Az előbbi állítást közvélemény-kutatásokkal akarja alátámasztani, amiről néhány sorral később elmondja, hogy teljesen értelmetlenek. Ezzel az őrlődéssel külön nem is lenne értelme foglalkozni, de van egy állítás, amelyet érdemes tisztába tenni: Toroczkai László állítása szerint az LMP a Mi Hazánk témáit lopva, a „Mi Hazánk hátán” akar visszakapaszkodni a politikába. Nos, ha már alsó tagozat, akkor szeretném tájékoztatni a Mi Hazánk elnökét, hogy a stipi-stopi a politikában nem egy ismert módszer, ráadásul az LMP már akkor is azt képviselte, hogy a multinacionális vállalatok profitérdeke soha nem lehet fontosabb, mint a természeti értékek védelme, amikor a Mi Hazánk még nem is létezett. Ha Toroczkai László arra gondol, hogy lehet valaki úgy kritikus a nyugattal és a neoliberális gazdaságpolitikával, hogy közben nem érzi szükségét annak, hogy rettenetes összeesküvés-elméleteket terjesszen, ostoba homofób húrokat pengessen, és a politikai innovációt abban lássa, hogy kimond minden olyan butaságot, amit már a Fidesz is csak sejtetni mer, akkor igaza van, az LMP valóban, ezen választók képviseletére jelentkezik.”