Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

Ukrajnában egy új jogszabály engedélyezi az Európai Unió hivatalos nyelveit az osztálytermekben, politikai reklámokban és médiában. Ennek értelmében, a kárpátaljai iskolákban magyarul is folyhat az oktatás.

Innentől kezdve tehát újra folyhat magyar nyelven az oktatás Kárpátalján. A hazai muszkavezetők eddig ugye ezt kifogásolták leginkább Ukrajna kapcsán, a Fidesz és emiatt hisztizett. Kérdezem, hogy akkor most már fel lehet venni Ukrajnát az EU-ba, hogy a nyelvtörvényt módosították? Mert ugye eddig ez volt a fő érv ellenük, ez ma megoldódott.

Szóval Fidesznyikek, most mi lesz a baj Ukrajnával? Mert biztos vagyok benne, hogy valamit fogtok találni. Pontosabban valamit Moszkvában fognak találni, amit ti tisztességes hazaáruló moszkovitaként fogtok harsogni 0-24-ben.

Forrás: Vági Márton

A bahir.hu tegnap már beszámolt arról, hogy: Elfogadta az ukrán parlament péntek éjjel a nemzeti kisebbségek jogairól szóló új törvényt.