Nyilvánosságra került Matthew Perry boncolási jegyzőkönyve. A színész még október végén hunyt el 54 éves korában Los Angelesben, az otthonában lévő jakuzziban. A megyei orvosszakértői hivatal most adta ki a boncolási jegyzőkönyvet a Jóbarátok sztárjának halálának okáról. Eszerint a színész „ketamin akut hatásai” miatt halt meg.

A jegyzőkönyvben fulladás, koszorúér-betegség és buprenorfin, egy opioid hatása is szerepel, mint egyéb körülmények, amelyek hozzájárultak a halálhoz. A halálesetet hivatalosan balesetnek minősítették.

Matthew Perry az elmúlt években és saját könyvében is teljesen nyíltan beszélt a drogfüggőséggel való küzdelméről. Halála idején 19 hónapja tiszta volt, de az egyelőre rejtély, hogyan került a ketamina a testébe. A jelentés szerint a színész „ketamin infúziós terápiát” kapott, ezt depresszió, szorongás, krónikus fájdalom, drog- és alkoholproblémák kezelésére használják. Az utolsó kúra azonban másfél héttel a tragédia előtt történt, a szakértő szerint pedig az már régen nem lehetett hatással rá.

Forrás: 24.hu