Már-már csodával felérő szerencséje volt annak a tennessee-i családnak, aminek a legfiatalabb tagját – írja a 24.hu a BBC alapján. Egy négy hónapos csecsemőt úgy találták meg, miután elragadta egy tornádó, hogy még életben volt.

A szülők elmondása szerint még múlt hétvégén szombaton csapott le a környékre egy nagyobb tornádó. A vihar olyan pusztítást végzett, hogy teljesen szétverte a mobilházukat, és magával ragadta a mózeskosarat, amiben a baba volt.

A kisfiú hihetetlen szerencsével túlélte a katasztrófát, egy kidőlt fában találták meg. „A tornádó felkapta a mózeskosarat, amiben a kisbabám, Lord feküdt. Ő volt az első, aki felszállt” – emlékezett vissza a 22 éves Sydney Moore. A kisfiú apja egyből rávetődött a kosárra, hogy megvédje a babát, de őt is felkapta a tornádó. Neki egyébként eltört a karja és a válla is.

„Egész idő alatt csak kapaszkodott a mózeskosárba, és azt mondta, hogy körbe-körbe mentek, aztán eldobta őket”

– folytatta.

A tragédia azonban itt nem állt meg, az anya ugyanis egyből az idősebb gyermekéhez, az egyéves Princetonhoz szaladt. Épp időben tette, hogy ahogy ráugrott a gyermekére, a ház összedőlt. „hogy biztonságba helyezze. „Valami azt súgta, hogy fussak és ugorjak a fiamra. Szó szerint abban a pillanatban, amikor ráugrottam, a falak összeomlottak, „Teljesen összetörtem. Nem kaptam levegőt” – mondta Sydney.

A tornádó elvonulása után Sydney ki tudta szabadítani saját magát és Princetont a házuk romjai közül. Ezután kezdték keresni Lordot a szakadó esőben és sikerrel meg is találták egy kidőlt fában. „Azt hittem, hogy meghalt. Biztos voltam benne, hogy meghalt, és nem fogjuk megtalálni. De most itt van, és ez Isten kegyelmének köszönhető” – mondta.

Képünk illusztráció!