1946. december 18-án született Steven Allan Spielberg az Amerikai Egyesült Államokbeli Cincinnatiben, Ohio államban. A filmrendező, producer, KBE (a Brit Birodalom lovagja), a legsikeresebb filmrendezők egyike. Már 16 évesen nyert egy díjat, a 22 perces kísérleti filmjével (Big), melynek forgatókönyvét nővére írta. A filmet be is mutatták egy fesztiválon, melynek hatására a Universal Studios hét évre kötött szerződést a rendezővel.

Első egész estés mozifilmje a Sugarlandi hajtóvadászat volt, mely még Európában is elismerő kritikákat kapott. 1975-ben megrendezte a Cápa című nagy sikerű filmet, mely három Oscar-díjat is nyert. 1984-ben már saját cége, az Amblin Productions fennhatósága alatt megszületett az E.T. – A földönkívüli. Ebben az időszakban ttöbb híres film is elkészült. Például: SzörnyecskékKincsvadászokVissza a Jövőbe-trilógia; Roger nyúl a pácbanFlintstonesCasperTwisterZorro álarcaMen in Black. A stúdió olyan alkotásokban is közreműködött, mint a nálunk is futó, népszerű Vészhelyzet című sorozat. -írta meg a port.hu

Történelmi témájú filmjei is méltán híresek, mint például a Schindler listája, vagy a Ryan közlegény megmentése. Az általa rendezett filmek jelentős bevételt hoztak, melyeknek gyakran producere is volt.

Más filmekkel kapcsolatos tartalmak itt.