Orfűn 2024. január 1-én, 11 órakor a Szomjaz Vándor Büfé előtt gyülekeznek azok, akik az idei év első napján vállalkoznak egy kis jeges csobbanásra.

Kihasználva a természet energiáját, és a csodálatos Orfű adta jeges vízbe csobbannak azok a bátrak, akik ezzel a jeges feltöltődéssel indítják az újévet.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy mindenki hozzon magával törölközőt, sapkát és egy kis koccintani valót, és harapni való sütit.

Ha vastag a jég, akkor sem kell megfutamodni, mert a szervezők akár a résztvevőkkel közösen léket vágnak léket a Pécsi-tó jegén.

2023 év első napján is forró itallal és finom étellel várják a bátor csobbanókat és az érdeklődőket egyaránt. Az őszi időszakban a stég előtti területen történt felújítási munkálatok miatt papucs használata erősen ajánlott.

A szervezők szerint senki ne hagyd ki ezt a kihagyhatatlan újévi lehetőséget. A hangulat fokozása érdekében gumikacsát, unikornist hozni ér!

A 24. Jeges Újévi Csobbanáshoz, Orfűn csatlakozni és csobbanni kizárólag mindenkinek saját felelősségre lehet!

Hogy mire is jó a jeges csobbanás?

A hideg, jeges vízben való fürdőzés jót tehet a keringésünknek, és energikusabbá, élénkebbé válhatunk tőle. Az biztos, hogy szebb lesz tőle a bőrünk, és csökkenhet a reumás, illetve fibromyialgiával összefüggő fájdalom is. Erősödik tőle az immunrendszerünk. Egy finn kutatás szerint az asztmás tünetek is csökkenhetnek, és a hideg vízben fürdőzőknél ritkábbak a felsőlégúti fertőzések is. Emellett jelentősen javul a hangulatuk, nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak lesznek.

A 24. Jeges Újévi Csobbanás Orfűn szervezői:
Orfűi Turisztikai Egyesület
Orfű Község Önkormányzata
Mecsek Kincse Szociális Szövetkezet
Szomjas Vándor Büfé
Simon Tihamér
Hadobás Béla
Orfűi Fekete István Óvoda Konyhája