A magyar bajnok Vas Kata Blanka a hetedik helyen ért célba a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat szombati versenyén a hollandiai Hulstben.    

A hatkörös viadal rajtjánál kissé beragadt az SD Worx 22 éves bringása, ezt követően viszont folyamatosan javuló köridőkkel szépen zárkózott a rendkívül meredek rézsűkkel tarkított, saras pályán. Így egymást követő harmadik versenyét zárta a legjobb nyolc között az október közepén kulcscsonttörést szenvedett Vas: kedden ötödik lett a gaverei vk-futamon, majd csütörtök este negyedikként ért célba a Superprestige-sorozatba tartozó diegemi villanyfényes versenyen.     

A szélmalom miatt jellegzetes hulsti viadalon a holland Puck Pieterse diadalmaskodott, a hazai közönség örömére megismételve tavaly novemberi sikerét.    

Vas Kata Blanka öccse, Barnabás pedig harmadikként zárt a juniorok között.

November végén Vas Kata Blanka még nagyon örült annak is, hogy kicsit kevesebb, mint 6 héttel a kulcscsonttörés után újra a rajtvonalban lehetett. Nagyon nehéz volt számára a sérülés utáni kezdés, de remélte, hogy hamarosan megtalálja a ritmust. – írta akkor a közösségi oldalán.

Vas Kata Blanka benne van az Év női sportolója három jelöltje között!

Az Év sportpillanata kategória tíz jelöltjére az m4sport.hu oldalon lehetett szavazni, több mint 16 ezer voks alapján alakult ki a legjobb három, ebből egy szakmai zsűri választja ki az idei legjobbat.

A 2023-as Év női sportolója jelöltek:

  • Érdi Mária (vitorlázó) – világbajnok olimpiai kategóriában (ILCA)
  • Krizsán Xénia (atléta) – világbajnoki negyedik
  • Vas Kata Blanka (kerékpáros) – U23-as világbajnok, Giro-szakaszgyőztes

Forrás: mti.hu, bringasport.hu