Sokan terveznek kültéri programot szilveszterre, ezért is fontos, hogy megtudjuk milyen időjárás várható az év utolsó napján.

Az év utolsó napjának reggelén még némi napsütés lehet, de délelőttől változóan felhős időben bízhatunk, csapadék nem várható. Egy közelgő mediterrán ciklon hatására délnyugat felől további felhők érkeznek. A déli-délnyugati szél a déli órákig mérsékelt lesz. A hajnali minimumok 2 és 4 fok között alakulhatnak.

Délután kezdetben még sok napsütésre számíthatunk, majd a délután második felétől egyre többfelé borul be az ég nyugat felől. A déli szél megélénkül, olykor meg is erősödik és ez a nap további részében is így marad. A hőmérséklet maximuma 10 és 12 fok között alakul. A késő esti óráktól egy mediterrán ciklon éri el térségünket, hétfő hajnalban többfelé ered el az eső, aki tovább tervezi a bulit, érdemes lesz esőkabátot, illetve esernyőt magánál tartani, jelentős mennyiségre kell számítani. A minimumok 3 és 5 fok között alakulhatnak. – írja a Meteomecsek

Érdemes szilveszterkor az időjárás mellett a környezetvédelemre odafigyelni

Amikor azt mondjuk „zöld dekoráció, vagy kellékek” akkor persze nem a színére gondolunk. De arra igen, hogy ne vásároljunk felesleges kellékeket, dekorációkat a szilveszteri bulira, ami utána a kukában végzi. Inkább készítsünk magunk, vagy legalább arra figyeljünk, hogy lebomló alapanyagokból készüljön. De lehet olyan tartós díszítést is beszerezni, amit évekig használhatunk. Újabban sajnos eléggé elterjedt szokás a szilveszteri „köztéri szemetelés”. A buli jó hangulatában a poharakat, palackokat, szalvétákat és még sok minden mást, sokan egyszerűen csak ledobják a földre. Amit aztán másnak a települések tisztaságért felelős munkatársai szednek össze, takarítanak el. Így persze több tonna hulladék keletkezik. Nem is beszélve konfettiről, vagy az ahhoz hasonló, újabban akár műanyagból készült szemétről. Ezeknek nyomai még hónapok múlva is megtalálhatóak a köztereken.

Kis odafigyeléssel sokat tehetünk a környezetünkért és spórolhatunk is. Boldog, zöld és fenntarthatóbb új évet kívánunk mindenkinek!

További érdekes tartalmak itt és itt!