A Szabad Pécs tavaly, év végi írásában mutatott rá, hogy már december elején elkezdődött a Pécs Plazában az a folyamat, amelynek során aztán december 31-re több olyan helyi kisvállalkozó üzlete is megszűnik, akik már hosszú évek óta, szinte a nyitás óta a Pécs Plaza bérlői voltak.

A tulajdonos cég nem hosszabbítja meg velük a bérleti szerződést. A helyi vállalkozások helyét szinte kivétel nélkül nagy, főként nemzetközi multik által jegyzett üzletek veszik át.

December végére már két multi kis is nyitott a Pécs Plazában, az egyik ilyen a KFC gyorsétterem, a másik pedig a Sinsay nevű ruházati bolt is megnyitott egy óriási alapterületű üzletet karácsony előtt a plázában.

A hírek szerint rövidesen két új multi is megnyitja üzletét a pécsi kertvárosi plázában, de a jövőbeli bérlőkről pontos adatok még nem érkeztek.

A Pécs Plaza tulajdonos cége az Indotek Group, amelyik ingatlanbefektetéssel, hasznosítással, illetve fejlesztéssel foglalkozik, valószínűleg a pláza forgalmának fellendülését várja az újabb intézkedésétől.

„A kereskedelmi ingatlanok Magyarországon nem szenvednek, a bérlők rendben fizetnek, a bérleti díjak enyhén emelkednek és új bérlők is jelentek meg” – nyilatkozta Jellinek Dániel, alapító-vezérigazgató a Portfolio Property Investment Forumon.

A Pécs Plaza látogatóinak és vásárlóinak számára jó hír, hogy a változások miatt nem zár be a Pécs Plaza, hiszen ahogy a működése során a korábbi, teljes külső és belső felújítás alatt is megtapasztalhattuk biztosított volt a pláza minden szolgáltatása. Az új évben a Pécs Plázába érkező két újabb márka üzletei számára már folynak a boltösszenyitások, így valószínűleg a további  üzletek is hamarosan átadásra kerülnek a pécsi vásárlók számára.

A Pécs Plaza Bevásárlóközpontban eddig 75 üzlet várta a vásárolókat, de a Pécs-Kertvárosban található bevásárlóközpont rendezvényeket is szervez, ahol az oda látogató vásárlók a családdal kikapcsolódhatnak.

  • 20 000 négyzetméter összterületéből 15 367 négyzetmétert üzleteink foglalnak el.
  • 840 ingyenes parkolóhely áll az érkezők rendelkezésére.
  • 10 termes multiplex mozi járja a mozifilmek szerelmeseit.
  • Játékterem, sportolási lehetőségek, vendéglátó egységek nyújtanak további szórakozási lehetőséget.
  • Az üzletközpont úgy van kialakítva, hogy a mozgássérültek számára is kényelmes legyen.
  • A Plaza rendszeres hétvégi rendezvényeivel várja a kikapcsolódni vágyókat.

Mindenesetre a leárazások már elkezdődtek a Pécs Plázában is.