Vasárnap hajnalban tovább erősödik a légmozgás, erős, olykor viharos is lehet az északnyugati szél. Hajnalban még 5 és 7 fok között alakulhat a hőmérséklet, majd az északi széllel megindul a hidegebb levegő a térségünkbe. Délelőtt gyenge csapadékhullásra kell készülni, mely eső formájában várható.

A hőmérsékelt a déli órákban már csak 2-4 fok körül alakulhat!

Délután tovább csökken a hőmérséklet, nagyjából 15 óra magasságában közelíti meg a hőmérséklet a 0 fokot. Hirtelen érkezik a hideg, megváltoznak az útviszonyok. Az addig leesett csapadék lefagyhat, miközben a csapadék kezdetben ónos is lehet átmenetileg.

A délután második felére tovább csökken a hőmérséklet és a csapadék is formájában várható, kezdetben vizes, tapadó, majd porhó formájában, melyet a szél vihet magával. Számottevő havazás eddigi modellfutások alapján nem várható, de a friss jelzések alapján 5-10 cm hó leeshet (hétfő estig) Az esti órákban még hidegebb lesz, a minimumok -4 és -6 fokig csökkennek majd. Egész éjjel havazásra kell készülni, változó intenzitással. – ígéri a 2024-es év első vasárnapjára a Meteo Mecsek.