1935 január 8-án született az Amerikai Egyesült Államokbeli Tupeloban Elvis Aaron Presley, a többszörös Grammy-díjas énekes, zenész és színész. Elvis ikertestvére halva született, akinek szelleme állítólag egész életében kísértette.

A starity.hu ezt írja róla: „Különösen kötődött édesanyjához. Bizonyítottan skót, ír és francia-normann felmenőkkel rendelkezik, de édesanyja dédnagymamája Cheerokee indián volt. A kis család szegény, villany és víz nélküli háztartásban élt – sőt, igen gyakran költöztek egyik házból a másikba –, de a szülők mindent megtettek, hogy fiuknak a legjobbat nyújtsák. Gyakran jártak templomba vasárnaponként, ahol Elvisre nagy hatást gyakorolnak az ott hallott dalok. Valamint a szomszédságban lakó, blues-t játszó afroamerikai férfiak zenéjét is kedvelte, illetve a country-t, amit gyakran családjával együtt hallgattak a rádión keresztül.”

Már 11 éves korában megtanult gitározni, sosem járt énektanárhoz és az iskolai órákon kívül zenét sem tanult. „Az ötvenes években vált ismertté, később a katonai szolgálat alatt átmenetileg szüneteltette a karrierjét, de a hetvenes években ismét nagy népszerűségre tett szert.”írja a port.hu

 1960-as évek elején több filmben is szerepelt. Például az „Élj egy kicsit, szeress egy kicsit”, az „Ünnep Acapulcóban”, vagy a „Kék Hawaii” című filmekben.

Felesége Priscilla Beaulieu, akit akkor ismert meg, amikor még a lány mindössze 14 éves volt. Nyolc évig udvarolt neki, mielőtt feleségül vette, 1973-ban váltak el. A házasságukból egy lány született Lisa Marie Presley, aki egy évvel ezelőtt hunyt el. Mindössze 54 évet élt, halálhírét édesanyja osztotta meg, aki ezt írta: „Nehéz szívvel kell megosztanom a lesújtó hírt, hogy gyönyörű lányom, Lisa Marie elhagyott minket”. – írja Nők Lapja.

A Rock ‘n’ Roll királya, a világ egyik leghíresebb énekese volt. Háromszor nyert Grammy-díjat, utolsó éveiben gyógyszerfüggőséggel küzdött. Mindössze 42 évesen hunyt el 1977-ben . Pályafutása alatt tizennyolc toplistás dala volt, valamint számtalan platina- és aranylemez.