A közösségi oldalakon számos fotó jelent meg Baranya vármegye útjainak állapotáról, illetve a reggeli csúcsban tapasztalható fennakadásokról. Az éjszaka lehullott csapadék több helyen is gondokat okozott Baranyában. Elakadt kamionok, csúszós utak, dugók jellemezték a ma reggeli közlekedést.

„Baranya vármegyében és Kisbér térségében havazik, a Dunántúlon sokfelé szállingózik a hó. Az ország többi részén főként borult, felhős, de csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak a Duna-Tisza közénél, illetve a Közép- és Dél-Dunántúl jelentős részén sónedvesek, azonban Baranya vármegyében, illetve Tolna és Bács-Kiskun vármegye déli részein előfordulhatnak latyakos, helyenként havas fő-és mellékúti szakaszok. Másutt szárazak az utak. Országszerte jók a látási viszonyok, de Harkány térségében párás a levegő.  

Fertőszentmiklós, Csorna, Vasvár, Keszthely, illetve Sátoraljaújhely környékén viharos (60 km/h feletti) széllökéseket mértek. Az ország további nyugati területein, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyes részein, valamint Szolnok és Debrecen térségében jellemzően erős (40-59 km/h) szél fúj. Az ország keleti és nyugati részének többi területén közepes (30-39 km/h) szélerősség jellemző, míg másutt szélcsend van vagy gyenge a légmozgás. A hőmérséklet -7 és -1 °C fok között változik.” – olvasható az útinform oldalán. 

Vezessenek óvatosan és indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról és a várható időjárásról. Hétfőre várhatóan elhagyja a térséget a csapadék zöme, de a déli megyékben még előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás.
Szeles, idő várható, északon csökkenő felhőzettel, míg délen erősen felhős éggel.
A középső országrész kivételével még erős, időnként viharos É-i szél fúj, ami további sarkvidéki eredetű levegőt szállít az ország térségébe.
A hőmérséklet napközben is többfelé fagypont alatt maradhat.
Éjszaka mérséklődik valamelyest a légmozgás. Északon kevesebb felhő, délen még sok felhő valószínű, és ott bár kevesebb helyen, de továbbra is előfordulhat hószállingózás, kisebb hóesés. Gyorsan csökken a hőmérséklet, erős fagyra kell készülni. Az ismert fagyzugokban, a szélvédett mélyedésekben -10 fok köré hűl a levegő.

A mai várható időjárásról itt olvashatunk.