Piros Zsombor győzött, Babos Tímea viszont kiesett a selejtező első fordulójában szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Piros az olasz Andrea Pellegrinóval szállt szembe, akit szettveszteség nélkül megvert az eddigi két mérkőzésükön. Az összecsapáson az ellenfél agresszívan, stabilan uralta az első szettet. A brékhátrányból (1:3) még visszajött a magyar (3:3), majd a rövidítésben is felállt 1-5-ről, de 7-5-re elvesztette a tie-breaket. A második játszmától szinte egy másik Piros Zsombor kezdett teniszezni, és 6:2, 6:1-re hozta a következő két szettet.

A világranglistán 178. Babos első ellenfele a lett Darja Semenistaja volt, akivel még nem találkozott. A párosban négyszeres Grand Slam-bajnok magyar betegen érkezett a 15-ös pályára: köhögött, fújta az orrát, és nehezen kapott levegőt. A második szettben 1:2-nél ápolták is a pályán, megmérték a vérnyomását, és lassan javult a helyzet. Sorozatban hét gémet nyerve már ő vezetett 4:6, 6:2, 2:0-ra, sőt, 3:1 is volt a döntő szettben. A 32. helyen kiemelt riválisa azonban ekkor pontosabban kezdett teniszezni és fordított a keményen küzdő Babos ellen.

Gálfi Dalma is pályára lépett, ő már a második fordulót vívta a selejtezőben. A világranglistán 139. magyar játékos a hazai közönség előtt szereplő Priscilla Honnal csapott össze. Gálfi hiába nyerte meg az első játszmát, végül három szettben alulmaradt 4:6, 6:3, 6:4 arányban. A találkozó 1 óra 57 percig tartott.

A világranglistán 159. Udvardy Panna is pályára került, ő a holland Arianne Hartonóval csapott össze, akitől tavaly kétszer is kikapott. Sajnos ez a trend idén is folytatódott, ugyanis Udvardy is kikapott. Az első szett nagyon szoros volt, tie-breakben nyert a holland teniszező, míg a második szettet 6:3-ra nyerte meg.

A főtábla vasárnap rajtoló küzdelmeiben Fucsovics Márton és Marozsán Fábián alanyi jogon szerepel.