Mohácson ének-zenés-sportos jótékonysági rendezvénnyel zárják az idei év első hónapját. 2024. január 27-én, 13 órától a Mohácsi Városi Sportcsarnokban Milla gyógyulásáért gurul majd a labda a futballmérkőzésen, ahol úgy szurkolhat a lelkes közönség, hogy közben egy kislány gyógyuláshoz járulnak hozzá.

Január 28-án, vasárnap 19 órától pedig szól majd az ének, a zene Mohácson a Kossuth Filmszínházban Milla gyógyulásáért.

A jegyeket illetve a támogatói jegyeket január 12-től megvásárolhatják Mohácson a Tourinform irodában, mindössze 2000 forintos áron.

Millát 2023 júniusában, agydaganattal operálták, amit el is távolítottak. Ezt sugár terápia követte, ami a kislány életében a tavalyi nyarat befedte. Jelenleg egy nyolc részből álló terápia sorozatnak, a 6 hetes kemoterápiás blokkjának a második részénél tartanak. Ez a gyógykezelés az előzetes tervek szerint az idei év szeptemberéig fog tartani.

A jótékonysági rendezvényeken történő részvételen kívül támogatói jegy megvásárlásával, illetve egyéb felajánlással is hozzájárulhat Milla gyógyulásához.

A jótékonysági rendezvényről Fischer Norbert színészt, énekest, szervezőt arról kérdeztem, hogyan is jött össze ez a mohácsi jótékonysági hétvége?

A családdal jó barátságban vagyok és nem volt kérésük a segítség, egyszerűen, magamtól találtam ki. Első körben, mivel Milla apukájának, és a nagyobbik testvérének foci kötődése van, csak egy focis délutánt szerettem volna összehozni. Olyan csapatokkal, ahol Lackó, az apuka, megfordult játékosként, így jöhetnek az ex csapattársak. Gondoltam ezt koronázzuk meg egy sztárcsapattal, és próbáltam olyan nagy neveket elhívni, akiknek énekeltem már valaha, valamilyen rendezvényen, születésnapon, esküvőn. Jó érzés volt, hogy mindenki az első pillanatban pozitívan állt a kérésemhez, illetve az egész kezdeményezéshez. A jótékonysági rendezvény január 27-én 2000 forintos támogatói jeggyel megtekinthető a Mohácsi Városi Sportcsarnokban. Január 28-án pedig egy ének-zenés est lesz a Kossuth Filmszínházban. Többek között olyan közreműködőkkel, mint Kéméndi Tamás harmonikaművész, akivel közösen szervezzük a jótékonysági rendezvény zenés részét. Fellép még a vasárnap 19 órakor kezdődő a műsorban Szűcs Péter, Gráf Vivien, Keszler Péter, Horváth Ildikó, Wenczel Gábor, Madarász Iván, Katona Anna, Jónás Dorina és a The Hegees. Ennek a felemelő hétvégének sikerült egy olyan méltó zárást adni, hogy a helyi művészek ének-zenés produkciói, kiegészülnek Fodor Zsóka színművész, nagyon jó barátom fellépésével, aki felajánlotta, hogy vendégművészként szívesen közreműködik a mohácsi jótékonysági rendezvényen.

A bahir.hu oldalán folyamatosan értesülhetnek helyi kezdeményezésekről.