A végzetes ALS betegségben szenvedő Karsai Dániel, alkotmányjogász a közösségi oldalán tett bejegyzésben tudatta, hogy a minap ellátogatott a Sándor-palotába, ahol egy órán át beszélgetett Novák Katalin, köztársasági elnökkel. – írta meg ma hajnalban a naphire.hu.

„Ma kora délután öcsémmel látogatást tettünk a Sándor-palotában, ahol Novák Katalin köztársasági elnök asszony fogadott minket. A találkozót én kezdeményeztem, ezúton is köszönöm Novák Katalinnak, hogy nyitott volt rá.” – olvasható a Facebook bejegyzésben.

„A körülbelül egy órás beszélgetésre egy konkrét kéréssel érkeztem, hogy a köztársasági elnök asszony hogyan tudná segíteni az ügyünket. Abszolút nyitott hozzáállással találkoztunk. Novák Katalin csak annyit kért, hogy a stábjával alaposabban átgondolhassák a javaslatomat. A beszélgetést olyan két hét múlva folytatjuk.” – Karsai Dániel az ügyének segítését kérte Magyarország köztársasági elnök asszonyától.

„Addig a konkrét javaslatot a köztársasági elnök asszony kérésére, hogy tényleg szakmai szempontból tudják átgondolni, nem tárom a nyilvánosság elé.” – írta közösségi oldalán Karsai Dániel.

„Annyit azért elmondok, nem abban kértem Novák Katalin segítségét, hogy esetleges életvégi döntésem meghozatala után segítsen a megfelelő infúzió beadásában. Komolyra visszafordítva a szót, minthogy valódi segítőkészséget tapasztaltam, ezt a kérést én viszonzásképpen teljesítem.” – kellemes fellelni a bejegyzésben, hogy a humor megmaradt a betegségben is.

„Tudom, hogy most természetszerűen találgatások fognak megindulni, de azt kérem tisztelettel mindenkitől, hogy még legyen egy kicsit türelemmel. A későbbiekben részletesen be fogok számolni mindenről. De az év tényleg jól és bíztatóan indult.” – kér türelmet mindenkitől bejegyzésében Karsai Dániel.

A bahir.hu is beszámolt egy korábbi írásában arról, hogy Karsai Dániel alkotmányjogász augusztus elején saját, gyógyíthatatlan betegsége (ALS) kapcsán keresetet nyújtott be a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, ahol tavaly novemberben beszédet is tartott, mivel az álláspontja szerint az életvégi döntések meghozatalának magyarországi tilalma az alapvető emberi jogokat sérti.