Arnold Schwarzeneggert szerda délután a müncheni repülőtér vámosai több órára őrizetbe vették. Egy olyan luxusórát találtak a repülőtéri vámosok az amerikai testépítő-filmsztárnál, amit Schwarzenegger nem jelentett be a hatóságoknak.

A világsztár, aki mellesleg volt már Kalifornia kormányzója is, az osztrák Kitzbühelbe tartott, ahol éppen a szóban forgó órát kívánta árverésre bocsátani. Az uniós vámügyi szabályok megtréfálták, mert ugyanis ezek alapján mindig vámot kell fizetni, ha egy áru az EU-ban marad. Mivel viszont Arnold Schwarzenegger az órát nem jelentette be, lecsaptak rá a vámosok.

Schwarzeneggert így csak késő délután engedték el a buzgó vámosok. Cserébe az óráját ugyan magával vihette Kitzbühelbe, de valószínűleg jelentős vám megfizetésével, és még egy büntetőjogi következménnyel kell majd még számolnia. A müncheni vámosok ugyanis Schwarzenegger ügyét rohamos gyorsasággal továbbították is az illetékes augsburgi hatósághoz.

Csütörtökön tartják Kitzbühelben tartják azt a klímavédelmi csúcstalálkozót, amelyet pontosan, maga Schwarzenegger kezdeményezett. A klímevédelmi csúcstalálkozót előzi meg ma egy olyan esemény amely előtt lesz aukció, ahol ama bizonyos hosszú utat megjárt  luxusóra mellett még több műalkotást is árvereznek majd. Az árverezésből befolyt bevételeket pedig az Arnold Schwarzenegger által megjelölt célokra fordítják a jövőben.

Forrás: 444.hu

A nyáron a bahir.hu is köszöntötte 76. születésnapján Arnold Schwarzeneggert.