Nem cáfolta meg a családi pótlék megszüntetésének tervét a Kulturális és Innovációs Minisztérium. – olvasható a Népszava, ma kora hajnalban megjelent írásában.

A kérdés az után vetődött föl, hogy Csák János miniszter egy decemberi parlamenti meghallgatáson arra a felvetésre, hogy mikor is várható végre a 2008 óta nem emelt családi pótlék összegének emelése azt válaszolta: „Ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartjuk jó iránynak.”

Jó ha a kérdésben tudjuk, hogy a családi pótlék nem segély.

Az emelésre adott válasz az LMP társelnökében, Ungár Péterben egy kérdést vetett fel, amit aztán írásban fel is tett Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszternek. A kérdés pedig arra irányult, hogy: Tervezi-e az Orbán-kormány, hogy megszünteti a családi pótlékot?

Ungár kérdésére Vitályos Eszter, a minisztérium államtitkára reagált. Az államtitkár a válaszra küldött levelében többek között azt írta, „a kormány családtámogatási rendszere sokrétű, ennek egészéből nem lehet kiragadni és elszigetelten kezelni a családi pótlékot. A család-és munkaalapú társadalomban hisznek, ezért a segélyezés kiterjesztése helyett különböző támogatásokkal segítik azt, hogy minél több embernek legyen munkája”.

Vagyis a kormány nem adott egyértelmű választ arra, hogy megszüntetnék-e a családi pótlékot.

A családi pótlék jelenleg a gyerek (gyermekek) születésétől mindaddig jár, ameddig köznevelési vagy szakképző intézményben tanul, ezen belül is legkésőbb 20 éves koráig. A juttatás összege 2008-tól változatlan, gyerekenként 12 200 forinttól 25 900 forintig terjed. -írja az eset kapcsán a telex.hu.

A bahir.hu a A magyar kultúra napjáról is megemlékezett.