Nem szokványos küldetésre indultak a rendőrség egyenruhásai a hétvégén. – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Két kutyust mentettek a szigetszentmiklósi rendőrök, mikor egy hatósági állatorvossal karöltve vezetett útjuk egy szigetszentmiklósi házhoz, ahol aggodalomra adott okot az ott élő két kutya állapota. A garázsban találták meg a kórosan lesoványodott ebeket.

Zeusz és Fifi barátságosan közeledett az érkezőkhöz, és ahogy a fotó is mutatja, szemmel látható volt, hogy nagyon soványak és gyengék.

Ételt az elmúlt hetekben nem sokat láthattak, és a műanyag edényük alján is csak egy kevés víz volt, oltással és csippel pedig nem rendelkeztek.

Az állatorvos a helyszínen megvizsgálta a két négylábút, véleménye szerint az ebek kórosan soványak voltak, és ha ez az állapot tartósan fennáll, akár a pusztulásukhoz is vezethetett volna.

Időben érkezett a segítség, és a fiatal kutyusokat az Eb Segély Alapítvány közreműködésével egy kiskunlacházi telephelyre vitték, ahol már szakemberek gondoskodnak róluk.

A tulajdonossal és az élettársával szemben állatkínzás miatt indult büntetőeljárás. 

Forrás: police.hu