2024. február 10-én, szombaton Kozármisleny fesztivál keretében ismerkedik a kínai holdújévvel. A színes programra szeretettel várják a Kozármislenyi Művelődési Központba a település lakóit és vendégeiket, hogy az ingyenes délutáni program keretében betekintést nyerhessen mindenki egy autentikus kínai újév köszöntő ünnepbe.

A kozármislenyi programra ellátogatók a fesztivál délutánján megismerkedhetnek a kínai konyhával, a kínai orvoslással, a kínai hagyományokkal, a kínai újesztendő ünnepi hangulatával, a kínai kézművességgel. Az autentikus betekintés, illetve ismerkedés a PTE ETK Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete és a Lu-Shang Alliance magyarországi fiókja közreműködésével valósul meg Kozármislenyben.

A februári fesztivál során megtapasztalható színes programokkal a kínai kultúra gazdag hagyományait, értékeit és kulináris élvezeteit hozzák közelebb a fiatal város lakóihoz a szervezők és a támogatók.

Íme, néhány példa az első kozármislenyi Kínai Holdújév Fesztivál programkínálatából:

–  Ingyenes hagyományos kínai orvoslás (TCM) diagnózis.

– Kínai hagyományos kultúra kapcsán hagyományos kulturális élményműhelyeket tartanak, sárkánytánc-élmény, kalligráfia, papírvágás, kínai csomó és egyéb kézműves foglalkozásokat, hogy a résztvevők átérezhessék a hagyományos kínai kultúra értékeit, illetve azok varázsos világát.

– Kínai gasztronómia – teaművészeti előadások, kínai ételkóstoló, egy kis betekintés a kínai étkezési kultúrába.

– Szerencse (tombola) sorsolást is fognak tartani a február 10-i rendezvény végén.

A Sárkány évét köszöntő ünnepség varázsát a Kozármisleny Város Önkormányzata, támogatásával, a Kozármislenyi Művelődési Központ, a Józsa Gergely Néptánc Egyesület, és Leonie Zhou szervezésében ismerhetik meg a fesztiválra ellátogatók.

A bahir.hu oldalon hetente találkozhat Kozármislenyről szóló hírekkel.