A pénzügyőrök Nagylaknál figyeltek fel egy bolgár kisbuszra, amely egy nyílászárókkal megrakott utánfutót is vontatott.

Csaknem ezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök elrejtve egy bolgár kisbuszban – tájékoztatta a Nemzeti Adó– és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

    A pénzügyőrök Nagylaknál figyeltek fel egy bolgár kisbuszra, amely egy nyílászárókkal megrakott utánfutót is vontatott. A rutinellenőrzésre kísért járműszerelvény Belgiumba tartott öt utasával és csomagjaikkal. Közölte Juhászné Prantner Etelka, a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.
    A jármű típusa, úticélja és a járőrök tapasztalata is azt „súgta”, hogy alaposan át kell vizsgálniuk az autót. Megérzésük beigazolódott, a tető- és ajtókárpitok, az ülések háttámlái, de még a karosszéria díszlécei alatt kialakított rejtekhelyek is különféle márkájú, bolgár zárjegyes cigarettával voltak kitömve. A sofőr azt mondta, hogy nem tudott az elrejtett dohánytermékről, csak alkalmi gépkocsivezetőként dolgozik, és ezért az útért 200 eurót kapott.
    A pénzügyőrök 962 doboz, több mint kétmillió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást – tudatta a sajtóreferens.

forrás: mti