Hétfőn kissé hűvösebbre fordul az időjárás, de továbbra is az évszakos átlagnál több fokkal enyhébb időre számíthatunk.
Alapvetően erősen felhős, vagy borult égbolt ígérkezik, a Tiszántúlon van esély átmeneti szakadozottabban felhős időszakokra. Reggel a Duna-Tisza közén elgyengülő eső esik, majd napközben is előfordulhat szórványosan kisebb eső, zápor, szemerkélés.
Északnyugaton, majd estétől a középső országrészben is megélénkül az ÉNY-i szél, másutt mérsékelt vagy gyenge légmozgás lesz a jellemző.
Éjszaka változóan, nagyobbrészt erősen felhős lesz az ég. Csak néhol lehet kisebb eső. Az északnyugati szélcsatornában tovább erősödik az ÉNY-i szél.

Kedden, a Dunántúlon és a Tiszántúlon erős É-i szél fúj, míg a középső országrészben gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.
Reggel, a Tiszántúl felett még borult égbolt valószínű, elszórta kisebb esőkkel, de nyugat felől egyre nagyobb terület felett felszakadozik, lecsökken a felhőzet. A Dunántúlon már délelőtt naposra fordul az idő, a középső országrészben déltájban tisztul ki az ég, míg keleten a délután folyamán várható némi bujkáló napsütés. A Duna vonalától keletre, elszórtan, de egész nap előfordulhat futó, gyenge záporeső.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
hétfő reggel 6,
hétfő délután 11,
kedd reggel 6 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
Szerdán napos, száraz idő valószínű, gyenge légmozgással.

Csütörtökön változóan felhős-napos időben lehet részünk, itt-ott jelentéktelen esővel, záporral.

Pénteken nyugat felől felhősödésre van kilátás, egyre többfelé kisebb esővel.

Forrás: EUMET