80 csapat részvételével, szombaton lezajlott a Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál

Korábban már írtunk arról, hogy a hagyományos februári kolbásztöltő fesztivál évek óta Komló egyik legnépszerűbb rendezvénye. Ebben az évben is a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület és Komló Város Önkormányzat közösen szervezte a fesztivált, melyre 80 csapat jelentkezett. Több országból is voltak résztvevők, Franciaországból, Szlovákiából, Németországból, Horvátországból és Kárpátaljáról. Idén egykori bányásztelepülések, Várpalota, Pusztavám és Szászvár is kedvet kaptak a töltéshez. Ezek a  csapatok Jószerencsét! üdvözléssel köszöntötték egymást. Idén először a térség termelőinek bemutatkozási lehetőséget is biztosított a rendezvény.

A fesztiválon dr. Őri László, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte elsőként a csapatokat: „Ez a város fontosnak tartja a hagyományok őrzését. Nem csak a bányászmúltnak, hanem a közösségi összetartozásnak is hagyománya van Komlón, amelynek egyik szimbóluma ez a kolbásztöltő fesztivál” . A fesztivált Polics József polgármester nyitotta meg: „Ez egy olyan nap, amikor nemtől, kortól és nemzetiségtől függetlenül mindenki együtt jól érzi magát. Kívánok mindenkinek jó idő- és kolbásztöltést a mai napra.”írta meg a Komlói Újság

A csapatok 10 óra után vették át a tíz kilogramm húst, amelyet feldolgoztak, majd a mintákat a zsűrinek leadtak. A zsűri szigorú pontozási rendszer szerint értékelt. A zsűrit Pichler József Schnitta-díjas éttermi mester, címzetes egyetemi docens vezette. Aki az értékelés során a fesztivál jó hangulatát is kiemelte.

A fesztiválon a Perfect Slágerzenekar, a Wery-Take Retró Band és DJ Dominique szórakoztatta a résztvevőket és az érdeklődőket. A szünetekben pedig két alkalommal tombolasorsolást tartottak, ahol értékes ajándékok kerültek kiosztásra.

Harmadik helyezést ért el Mánfa csapata, a második a Szászi kolbászok csapata lett. Első helyett lett a Szabolcsi húsfeldolgozó csapata. Az idei év fesztiváldíját a Komfort üzlet csapata vehette át klasszikus ízvilágú kolbászáért.

forrás: Komlói Újság