Drifteléssel tett sportolásra alkalmatlanná egy focipályát három fiatal Barcson. A bíróság a napokban egy főt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, társait próbára bocsátotta – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

    Az elkövetők 2023 decemberében a havat kihasználva szórakozásból, a szülők összkerékmeghajtásos terepjárójával, illetve saját autóikkal hajtottak fel a felázott füves pályára. Ahol több kört is megtettek a járművek kerekeit csúsztatva.
    A pálya mintegy négyezer négyzetméteren rongálódott meg, benne félmillió forintos kár keletkezett. Helyreállítása legkorábban idén tavasszal történhet meg – tette hozzá az ügyészség.
    A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége gyorsított eljárásban emelt vádat a fiatalok ellen, akiket a Barcsi Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően kisebb kárt okozó rongálás vétségében talált bűnösnek.
    A bíróság rendelkezett a felfüggesztett szabadságvesztére ítélt vádlott autójának elkobzásáról is – olvasható az ügyészség közleményében.

Korábban írtunk arról, hogy bár Baranya vármegyében az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására. Valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére is.

forrás: mti