Jogerősen 7, illetve 6 év fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla kedden két dílert, amiért 2022 első felében droggal kereskedtek.

    A táblabíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a vádlottak 2022 februárja és májusa között kereskedtek drogokkal. Egyikük telefonon vagy valamilyen alkalmazáson keresztül üzenetet hagyott a másiknak arról, hogy milyen mennyiségű kábítószerre és mikor van szüksége.
    A másodrendű vádlott egy ismeretlentől vásárolta meg a kért kábítószert, majd személyes találkozásuk alkalmával átadta azt társának. Ezt követően az elsőrendű vádlott a vevői részére a kábítószert értékesítette. Az eljárással érintett időszakban ketten mintegy 700 ezer forintos bevételre tettek szert.
    Az elsőrendű vádlottat 2022 májusában igazoltatták, az autójában és a lakóhelyén talált kábítószert lefoglalták. Annak hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.
    A táblabíróság keddi jogerős ítélete egy-egy évvel enyhítette a vádlottakra jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kereskedelem miatt korábban kiszabott, 8 illetve 7 év fegyházbüntetést.

forrás: mti

További érdekes tartalmak itt!