Ma 3+1 magyar kézilabda csapat is érintett volt a női kézilabda Bajnokok Ligájában és az Európa-Ligában. Azért +1, mert bár az Esbjerg vitán felül dán csapat, az ő győzelmük kellett ahhoz, hogy a Fradi is továbbjusson a csoportjából. Ami ilyen szempontból fontos volt, hogy a tegnapi mérkőzések úgy alakultak, hogy a dánok számára is lett tétje a mérkőzésnek, ugyanis ha nyernek, akkor a csoport második helyével automatikusan a legjobb 8 közé jutnak.

Rapid Bukarest – Esbjerg

A mérkőzés a kezdeti szakaszban szoros volt, 7-7-ig fej-fej mellett ment a két csapat, ám onnantól a dánok más fokozatba kapcsoltak, és már a szünetre négygólos előnyt szereztek. A második félidőben sem tudtak a románok felnőni az Esbjerg szintjére, sőt, még rosszabb lett a helyzet, a végére a dánok 33-24-re nyertek, ezzel továbbjuttatva a Fradit. A zöld-fehér gárda a legjobb 8-ba jutásért a francia Brest ellen kell, hogy megküzdjön, ha pedig továbblép, akkor épp az Esbjerg lesz az ellenfél.

Savehof – Debrecen

A Debrecen továbbjutása már nem volt kérdés, ám ha az eddig nyeretlen svéd Savehof vendégeként nyerni tudnak, felzárkóznak a csoport ötödik helyére. Ez végül meg is történt, hasonló volt a meccs forgatókönyve, mint az Esbjerg mérkőzésé az első 15 perc egálközeli eredménye után elhúzott a hajdúsági csapat, a félidőben 4 gólos előnyt szereztek, a másodikban ötöt rátettek, és 36-27-re megnyerték a meccsüket. A legjobb 8-ba kerülésért a norvég Vipers lesz az ellenfelük, és ha sikerül, akkor a 4 közé jutásért országon belüli rangadóra kerül sor: a Győr lesz az ellenfél.

Targu Jiu – Mosonmagyaróvár

Az Európa-Ligában a Mosonmagyaróvár a 3. helyen állt a csoportjában, pontegyenlőséggel a Malagával. A spanyolok azonban veszítettek a norvég Sola ellen, így ha a magyar csapat pontot szerez az eddigi pontnélküli román Targu Jiu otthonában, akkor feljönnek a második helyre, ami továbbjutást jelent.

Az első félidőben komoly ellenállásba ütközött a magyar gárda, a románok pedig lelkesen küzdöttek és szorosan tartották az eredményt, olyannyira, hogy a félidőben 10-10-es döntetlenre álltak a csapatok. A második félidőben viszont sebességet váltott a Mosonmagyaróvár és 10 perc után már 18-13 volt az eredmény. A román csapat azonban nem adta fel, a Mosonmagyaróvár meg a 16. és a 26. perc között egy tízperces gólcsendet produkált. Így 5 perccel a vége előtt 21-20-ra felzárkózott a Targu Jiu. Ám 2.5 perccel a vége előtt Pásztor megtörte a gólcsendet, és 22-20-ra módosította az állást. Innentől már nem esett több gól a mérkőzésen.

Így végül a Mosonmagyaróvár megszerezte a 2. helyet és a legjobb 8 között az ellenfele egy másik román csapat, a Dunarea Braila lesz. Ez a csapat azonban jóval erősebb játékosállománnyal rendelkezik, ellenük ilyen 10 percek nem férnek bele.

Vác – Storhamar

A másik Európa-Ligás csapatunk, a Praktiker-Vác esetén már a forduló előtt tudtuk, hogy a továbbjutás elúszott, így csak a kozmetikázás volt a cél a norvég Storhamar ellen. Sajnos ez sem sikerült, 50 percig nagyjából egyenrangú partnere volt a Vác a norvégoknak, de a végére mintha elfáradt volna a váci csapat, és végül hatgólos (30-24) vereséggel zárták a nemzetközi szereplésüket.