Óriási összefogás bontakozik ki a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Ároktő községben. A településen egy helyi mentősért, aki jelenleg súlyos állapotban, kórházban fekszik, indult meg az összefogás. A családapa betegsége súlyos anyagi terhet is ró a családra, így aztán a községben élők nem csak egy emberként imádkoznak a helyi Agócs József mentősért, de gyűjtést is szerveztek a családja megsegítésére.

A férfit mindenki ismeri a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei községben, ez nem is csoda, hiszen rengeteg ember lehet neki hálás. Szabóné Csizmadia Judit, a község polgármestere, azonnal a jó ügy mellé állt, és jótékonysági kezdeményezést indított az útjára.

„Bizonyára sokunk előtt ismert az a sajnálatos tény, hogy a településünkön élő Agócs József mentős, 2024.02.07.-én strok-ot kapott. Józsi 33 éven át segített a bajba jutott embereken… Sajnos állapota súlyos, hiszen jobb oldala teljesen lebénult. Orvosai sem tudják a gyógyulás idejét megállapítani” – mondta a polgármester a Borsnak.

Nem csak rengeteg ember imádkozik a családapáért, akik reménykednek abban, hogy minden rendben lesz és meg fog gyógyulni. „A mise alatt befolyt perselypénzt átadnánk a család részére. Kérek minden jószándékú embert legyen részese ennek a kezdeményezésnek!”

 „Józsi volt az egyik ember, aki küzdött a fiamért, sikertelenül sajnos, de nagyon nehezen adta fel és fogadta el, hogy nem tud már segíteni. A családban megmaradt, ahogy kisétált a konyhából, ránézett a fiamra és annyit mondott „Jaj, nagyfiú, mit csináltál…”. Kívánom neki, hogy gyógyuljon meg hamar. Imádkozunk érte” – mondta el egy megtört édesanya, aki szintén a lelkén viseli a mentős Agócs József sorsát.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál Baranya vármegyei híreket, információkat is.