Én kis kertem címmel tavaszváró délutánon vehetnek részt az érdeklődők Kozármislenyben, a Művelődési Központban 2024.03.01-én, pénteken 17 órakor, mikor is a fenntartható kertről szakmai nap keretében eszmecserékre és előadásokra kerül sor.

Mire is gondoltak a szervezők?

Van egy gyönyörű országunk, benne szebbnél szebb tájakkal és településekkel melyeket így, vagy úgy használunk. Ide tartoznak a közvetlen környezetünkben lévő kertek, udvarok is. A természeti erőforrásaink víz, éghajlat, talaj azok, amelyek napjainkra sajnos már kimerülőben, illetve átalakulóban vannak. Időnként minden kerttulajdonosnak újra kell értelmeznie, és jól átgondoltan újra kell szerveznie a körülötte lévő környezetet. Ehhez az újra gondoláshoz szeretnének a szervezők ezen a kora tavaszi péntek estén egy interaktív beszélgetéssel hozzájárulni, hogy a jelenünk és jövőnk fenntarthatóbb legyen. Gyakorlatban dolgozó kertészmérnök, növényorvos, növényalkalmazási mérnök, és mezőgazdasági mérnök segítségével kerekasztal beszélgetésre invitálnak minden kozármislenyi lakost, akik kisebb vagy nagyobb kerttel rendelkeznek, és elkötelezettek a környezetük, a fenntartható kert, és a jövő irányába.

Szakmai előadók:

  • Oláh Richárd kertészmérnök, növényorvos: Biostimulátorok: átverés vagy igaz?
  • Tárnoky Zsolt: agrármérnök, favizsgáló szakmérnök: Öntözzünk, de meddig?
  • Nagy Ervin kertészmérnök: Növényekkel az egyszerű fenntarthatóságért.
  • Pocsai Berta díszkertészeti és növényalkalmazási mérnök: Permakultúra tervező: Mi is az a permakúltúra? Hogyan alkalmazható a kiskertben. Természetalapú, ember-és környezetbarát megoldások? Mit tehetünk kicsiben jövőnkért?

Interaktív vitaindító kerekasztal beszélgetés a pénteki, kozármislenyi tavaszváró napon. Közben kérdezz-felelek az előadók és a résztvevők közreműködésével.

Szeretettel vár minden érdeklődőt díjmentes eseményére a Kozármislenyi Művelődési Központ!

A díszkertje, hobbikertje elveszi a szabadidejét? Pedig a hobbiból művelt kert egyik legfontosabb lényege, hogy lehetőség szerint a szabadidőnkben ne kelljen folyamatosan a fenntartással foglalkozni, hanem élvezni is tudjuk a kert adta élményt. De mitől lesz fenntartható a hobbikertünk? De mit is jelent az, hogy fenntartható kert? Kinek mit is jelent a fenntarthatóság? Hogyan kezdjem a fenntartható kertészkedést? Hogyan is kezdjem el? Időhiány mellett kertművelés? Milyen a környezetbarát kert? Természetesen úgy, hogy még növényekkel is teleültettük? A felmerülő kérdésekre pénteken választ kaphat Kozármislenyben!

A bahir.hu oldalon naponta talál friss híreket, információkat.