Másfél éve, hogy VV Anettre, egykori reality-show szereplőre törött csontokkal találtak rá Siklós közelében, ahova kábítószerektől hallucinálva menekült. – írja a Siklósi Hírek

Mint már akkor is tudni lehetett, Béres Anett barátnőjével és kollégájával, az Aleska Diamond néven futtatott Sáfrány Emesével egy teaszeánszon vett részt. A két nővel szemben azóta felfüggesztették az eljárást, de az ügy harmadik szereplőjét, a kábítószert szállító, 37 éves szentendrei nő ellen tovább folyik az eljárás.

A vádlott régebben Dél-Amerikában élt, ahonnan két éve hazatérve elhatározta, hogy kamatoztatja kint szerzett tudását. A teaszeánszait – melyeken az általa valójában ismeretlen hatású Ayahuascát adott a befizetőknek – az interneten is hirdette. Ezeket a partikat – ahogy az ügyészség fogalmazott – “egy Siklós közeli településen” végezte, természetgyógyász szakképesítés nélkül.

A homokszem 2022 júliusában került be a gépezetbe, amikor a Való Világból ismert Anett halucinálni kezdett, majd beszaladt a szőlők közé. Csak másnap bukkantak rá, több, köztük súlyos sérülést is szerzett, amit az ügyészség szerint látomásai elől való menekülés közben szerzett. Többször is megműtötték.

A hivatalos verzió szerint az őt nagy erőkkel kereső rendőrség és önkéntesek este találtak a nőre, de csak másnap reggel, egy 60 év körüli helyi két társával együtt találta meg a szőlőültetvényén, akinek a nő nyilvánosan is köszönetet mondott.

Sáfrány Emese mellett Béres Anett ellen is eljárás indult, mivel lakhelyén is találtak drogot, köztük olyat is, ami nemrég került tiltólistára. A két résztvevő ellen felfüggesztették az eljárást, mivel vállalták, hogy elvonóra mennek, és ha ennek sikerét papíron igazolják, nem lesznek büntethetők.

Hazánkban a tiltott hatóanyag felhasználásával készülő főzet alkalmazása is bűncselekmény, ráadásul a szervező azzal is tisztában volt, hogy más, a rendezvényhez szükséges kellékek, anyagok beszerzése és birtoklása szintén az – emiatt ellene jelenleg is eljárás folyik.

Forrás: Siklósi Hírek

A bahir.hu oldalán már olvashattak a teaszeánszról.