„Budapest épületei nem hirdetőoszlopok – mondta tegnap egy Facebook-videóban Karácsony Gergely főpolgármester, és ebben teljes mértékben egyetértek vele. Engem is felháborítanak a fővárosunkat ellepő óriási reklámhálók, amelyek nem csak a belvárost csúfítják el, hanem a város egészét, így a külső kerületeket is – míg azonban Facebook-videókat bárki tud forgatni, a főpolgármesternek ennél lényegesen több eszköze volt és van a fellépésre.” – írta Vitézy Dávid közösségi oldalán.

A volt közlekedési államtitkár egy kelenföldi épületet épületet hozott fel példának. Szerinte „Budapest nyugati kapujában is egy óriási, tíz emelet magas hirdetés fogadja a fővárosba érkező több százezernyi embert.” Karácsony Gergely azt mondta, ha kell, két kezével tépi le a hirdetéseket, Vitézy szerinte ezek „teátrális gesztusok”. Hiszen a tíz emelet magas „hirdetőoszlop” tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat, ők adták bérbe a tíz emeletnyi reklámfelületet.

„A városképet csúfító reklámhálók elleni fellepést maximálisan támogatom, de a hangzatos Facebook-videók helyett a Főváros kezében lenne eszköz a példamutató fellépésre.” – fogalmazta meg Vitézy

Korábban írtunk arról, hogy megmérte a Medián is  Vitézy Dávidot, az Orbán-kormány volt közlekedési államtitkárát. A korábbi BKK-vezérigazgatót mint lehetséges főpolgármester-jelöltet mérték. Az LMP megbízásából készült felmérés azt mutatja, hogy a júniusi önkormányzati választásra készülő főváros izgalmas kampányidőszak előtt áll.

Vitézy neve már régóta forog a nyilvánosságban mint Karácsony Gergely lehetséges kihívója. Egyelőre azonban a közlekedési szakember nem jelentette be az indulását, amiről az LMP-vel tárgyal. Egy gyaníthatóan a kormányoldal megbízásából készült adatfelvétel szerint ugyanakkor a jelöltje megnevezésével március végéig kiváró Fidesz is mérlegelheti, hogy bizonyos esetben támogassa az indulását.