A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két férfival szemben. Akik szerte az országban lottózókba betelefonálva az alkalmazottakat a főnökre hivatkozva rávették arra, hogy a tét azonnali, személyes kifizetése nélkül vegyenek fel számukra fogadást. De a téteket utóbb nem rendezték, céljuk kizárólag a nyeremények megszerzése volt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

    A vád szerint a hatvani és a székesfehérvári férfiak 2022 nyarán elhatározták, hogy trükkös csalással tesznek szert rendszeres jövedelemre.
    Közös ötletük alapján 2022 nyarán véletlenszerűen kiválasztott lottózókat telefonon felhívtak, és arra hivatkozva, hogy „a főnökkel meg van beszélve”, „ismerik a főnököt” illetve „törzsvásárlók”, rávették az alkalmazottat arra, hogy az általuk kért értékben fogadásokat vegyen fel anélkül, hogy annak tétjét kifizették volna.
    A vádlottak valótlanul azt ígérték, hogy rövidesen megjelennek a lottózóban a szelvények rendezése érdekében. De csak nyertes szelvény esetén mentek a lottózóba, hogy a tét közel négyszeresét jelentő nyereményt felvegyék. Ez még úgy is megérte nekik, hogy ekkor a tétet utólag kénytelenek voltak kifizetni.
    Közel két hónap alatt 12 lottózót sikerült a fenti módszerrel megkárosítaniuk. A kár jellemzően néhány százezer forint volt, több esetben azonban az egymillió forintot is meghaladta.
    Az ügyészség a férfiakat üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. Ezért velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – áll a közleményben.

Korábban írtunk róla, hogy több mint ötszáz sorsjegyet kapart le tavaly egy somogyi lottózóban dolgozó nő abban bízva, hogy megoldódnak majd az anyagi nehézségei. A Fonyódi Járási Ügyészség a lapnak küldött közlemény szerint nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt állítja bíróság elé a dolgozót.

forrás: mti