Összeütközött két személyautó március 14-én, és a 7309-es utat teljes szélességében lezárták. Két személyautó karambolozott Ajka külterületén, a 7309-es út 3-as kilométerénél. A baleset következtében az egyik jármű felborult, amiből az ajkai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy embert. A baleset helyszínén dolgoztak a társhatóságok is. – olvasható a balesetről kiadott közlemény a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos oldalán.

A két fiatal halálát követelő tragikus kimenetelű baleset még tegnap a 7309-es úton, Ajka és Padragkút között, a Timföldgyári úton történt. A Mitsubishi Pajero elé sodródó Suzuki Ignisben utazó két fiatal a helyszínen meghalt, hárman pedig megsérültek, a Pajero vezetője szerencsésebb volt, mert ő csak könnyebb vállsérüléseket szenvedett. A szörnyű közúti tragédia után órákig helyszíneltek a rendőrök.

A balesetben két fiatal, egy 17 éves, és egy 19 éves diák vesztette az életét, illetve még megsérült a szintén az autóban utazó három társuk is, miután az autójukkal csütörtök délután frontálisan összeütköztek egy terepjáróval Ajkánál. A halálos balesetet szenvedett diákok éppen az iskolájukból tartottak hazafelé, amikor megtörtént a végzetes tragédia.

Az információk alapján a fiatalok autója egy előzés után még vissza tudott térni a saját sávjukba, amelynek következtében frontálisan ütköztek a velük szemben közlekedő terepjáróval. Az ütközés következtében teljesen összeroncsolódott Suzukiban öt fiatal, a másik autóban egy 40 év körüli férfi utazott, utóbbi vállsérüléseket szenvedett.

A halálos balesetet szenvedett fiatalok az iskolából tartottak Somló felé, mikor egy előzés után a sávjukba visszatérve nekicsapódtak neki egy terepjárónak.

Fotó: kekvillogo.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss híreket, információkat.