Süss velem élőben húsvéti kalácsot! – invitál közösségi oldalán csütörtök esti közös húsvéti kalácssütésre a kozármislenyi Sacikonyha. Milyen hozzávalókat szükséges a közös kalácssütéshez beszerezni?

Hozzávalók:
1 kg finomliszt, 1 db élesztő, 6 dl házi tej/vagy 5 dl sima + 1 dl tejszín, 2 db tojás, cukor, só, 12 dkg vaj/margarin vagy 1,5 dl étolaj.

Ezeket az eszközöket készítsd elő a kalács elkészítéséhez:
Ha szabályos formában akarod sütni, akkor egy szögletes kalácsforma, de nem feltétlenül szükséges. Kenéshez, kenőtoll vagy ecset. Ha van gépi mixered az jó, ha nincs, akkor kézzel egy dagasztótálban is elkészülhet.
Mennyi időt fog a kalácssütés igénybe venni?
Dagasztás: 10 perc, utána kb. 20 perc kelesztés, formázás, kenés, utána 15-20 perc kelesztés és mehet a sütőbe! Kalácsra fel!

https://www.facebook.com/sacikonyha/videos/1102153477645357

A Sacikonyha ötletgazdája Baka Sára, aki Kozármislenyben a közéleti munkából is kiveszi a részét, és többek közt a Mislenycsillag közösségi rádió létrehozója és szerkesztője is, a napokban pedig bejelentette, hogy helyi képviselő-jelöltként megméretteti magát a júniusi választásokon.

Közösségi munkájának támogatására létrehozta a pártpolitikától, gazdasági érdek csoportoktól független, a helyi közösség érdekeit, igényeit képviselő civilek közösségét a Kozármisleny Mindenkié csoportot. A csoport munkáját, illetve tagjait bárki megismerheti a folyamatosan frissülő misleny.hu oldalon.A Kozármisleny Mindenkié csoport tagja úgy gondolják, hogy  a választóknak kell egy szélesebb alternatíva, amiből Kozármisleny lakossága választhat olyan embereket, akik elhivatottak, becsületesek, korrupció nélkül teszik a dolgukat, szakmai hozzáértők, akik számára a város vezetése nem hatalomszerzés, hanem szolgálat! A csoport tagjai számára fontosabb a becsület és a tiszta kéz a hatalomnál.

 A Kozármisleny Mindenkié csoport tagjainak programját megismerheti a misleny.hu oldalon, ahol a város közös értékeit figyelembe véve, és a jövőt építve dolgozták ki, és ismertetik az intézmények, az önkormányzat, a helyi közösségek, a szociális háló, a gondoskodás, a városvezetés, a zöldváros és a város környezetének védelméhez kapcsolódó munkák újragondolását.

Baka Sára 1986 óta él Kozármisleny Öregfalu városrészében. Közösségszervezőként 2007-2009 és 2015-2021 között a helyi művelődési központ vezetőjeként dolgozott.

„Hiszek a kooperatív munkában, a közösség szerepének erejében. Ezért vidéki településként elsőként szerveztük meg – kezdeményezésemre- a közösségi költségvetést, amelynek első fordulójának lebonyolítását én koordináltam ugyanúgy, ahogy a településrészeken szervezett civil pikniket is. 2021 őszétől szervezője vagyok a Civilek Kozármislenyért csoportnak is, akikkel lassan harmadik éve az Öregfaluban szervezünk közösségi programokat (Szent Mór napi búcsú, stb.). A Mislenycsillag közösségi rádió podcastjait is én szerkesztem, ami lehetőséget biztosít a település életének jobb megismeréséhez. Ez az elkötelezettség késztet arra, hogy 2024-ben induljak az önkormányzati választásokon és szolgáljam tapasztalatommal, tudásommal a helyi közösséget!” – olvasható Baka Sára bemutatkozó írásában a misleny.hu oldalon.